Dragnea pierde procesul deschis Comisiei Europene la Tribunalul UE si trebuie sa plateasca

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 27 Mai 2020, ora 14:07
22675 citiri
Dragnea pierde procesul deschis Comisiei Europene la Tribunalul UE si trebuie sa plateasca
Foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Tribunalul Uniunii Europene de la Luxemburg a respins cererea prin care Liviu Dragnea a chemat in judecata Comisia Europeana, pe care o acuza ca nu i-a acordat dreptul la aparare si nu a respectat prezumtia de nevinovatie in cazul in care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovata compania Tel Drum.

Solicitarile lui Liviu Dragnea au fost declarate inadmisibile, potrivit minutei instantei din 12 mai 2020.

"Mr. Liviu Dragnea shall pay the costs," conchide minuta instantei europene, adica fostul lider PSD trebuie sa plateasca cheltuielile de judecata. In primul rand, costul avocatilor care l-au reprezentat in acest proces. Dragnea a fost asistat de avocatii Bernard O'Connor si Sebastien Gubel.

Procesul

Liviu Dragnea a chemat in judecata Comisia Europeana la Tribunalul UE de la Luxemburg, pe care o acuza ca nu i-a acordat dreptul la aparare si nu a respectat prezumtia de nevinovatie in cazul in care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovata Tel Drum.

Fostul presedinte PSD voia astfel sa ajunga, pe o cale colaterala, la anularea raportului OLAF care constata frauda cu fonduri europene in dosarul Tel Drum, raport care a dus la inculparea sa de catre DNA.

Asa cum Ziare.com a relatat, Liviu Dragnea nu mai putea sa atace raportul OLAF, pentru ca iesise demult din termen. Asa ca a ales o cale indirecta, adica ataca raspunsul negativ primit de la Comisia Europeana la o plangere pe care a facut-o in privinta raportului OLAF, care il incrimineaza.

Acuzatiile DNA, legate de acest raport

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF care constata o frauda masiva cu fonduri europene in domeniul constructiei de drumuri si recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro.

Una dintre fraude se refera la Tel Drum.

In dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.

Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Liviu Dragnea OLAF, #Liviu Dragnea Comisia Europeana, #Liviu Dragnea Luxemburg, #liviu dragnea tel drum , #Tel Drum