Dragnea: Nu e obligatoriu ca premierul sa fie de la PSD, nici nu cred ca e bine sa fie (Video)

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 12:115642 citiri
Dragnea: Nu e obligatoriu ca premierul sa fie de la PSD, nici nu cred ca e bine sa fie (Video)
Foto: Realitatea TV

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni dimineata ca nu este obligatoriu ca, in cazul in care Victor Ponta va fi ales presedinte al Romaniei in turul doi, noul premier sa fie de la PSD, ba chiar nici nu crede ca ar fi bine sa se intample asa.

"Nu este obligatoriu ca prim ministrul sa fie de la PSD. Partidul acum e conectat ca Victor Ponta sa fie presedinte", a spus Liviu Dragnea, care nu a vrut sa raspunda de ce PSD nu ar trebui sa dea premierul dupa alegeri.

"E bine sa-l intrebati pe domnul Victor Ponta", a spus vicepremierul, care a evitat si subiectul candidaturii sale la presedintia partidului.

Alegeri prezidentiale 2014: Localitati in care prezenta a depasit cu mult 100%

Intrebat daca ideea tandemului pentru conducerea PSD impreuna cu deputatul Sebastian Ghita se mentine, Dragnea a spus: "Tandemul asta l-ati facut voi. Si Marian Vanghelie mi-a propus asta. Inseamna ca am o cota ridicata. Subiectul acum nu este nici Liviu Dragnea, nici Sebastian Ghita, ci subiectul este turul 2".

Dragnea s-a aratat increzator in performanta realizata de PSD in primul tur al alegerilor prezidentiale, spunand ca e multumit de rezultat.

"Exit-poll-urile au fost foarte aproape de rezultatele adevarate, numaratoarea noastra a fost foarte aproape de cea oficiala, ne-am atins obiectivul, este o diferenta semnificativa intre cei doi, avem doua saptamani in fata in care Victor Ponta trebuie sa convinga romanii ca trebuie sa fie presedintele lor cel putin pentru 5 ani de zile", a sustinut Liviu Dragnea.

"Trecerea primarilor la PSD nu a adus niciun procent. Mutarea primarilor nu inseamna ca primarul are in rucsac si cetatenii", a mai adaugat vicepremierul. Acesta a fost intrebat de ce in judetul Constanta rezultatul PSD a fost mai slab. Liviu Dragnea a fost ca in Constanta PSD a primit "o lovitura"

"In Constanta am castigat, e sub target, dar nu traim pe Luna, suntem pe Pamant. Nu este niciun judet care, din punctul meu de vedere, sa fi obtinut mai putin decat ma asteptam eu", a mai spus Dragnea.

La primul tur al alegerilor prezidentiale de duminica, dupa numararea a peste 98% dintre voturi, Victor Ponta, candidatul PSD, a obtinut 40,33%, fiind urmat de Klaus Iohannis, candidatul ACL, cu 30,44%.

Premierul Victor Ponta anuntase o tinta pentru primul tur de 37,5%.