Dragnea: Nu ca Victor nu este baiat frumos, dar PSD ar putea da o femeie premier

Sambata, 29 August 2015, ora 08:10
5545 citiri
Dragnea: Nu ca Victor nu este baiat frumos, dar PSD ar putea da o femeie premier
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune ca, in patru-cinci ani, partidul ar putea da un premier femeie, iar atunci Romania ar avea "un prim-ministru frumos si casatorit cu un barbat", adaugand: "Nu ca Victor nu este un baiat frumos si tanar".

Liviu Dragnea a afirmat, vineri seara, la Scoala de Vara a femeilor social-democrate, ca femeile au fost credincioase PSD mai mult decat unii barbati.

"Daca PSD este un partid mare, asta se datoreaza, cred eu, in buna masura, daca nu in prima masura, se datoreaza femeilor din PSD. Femeile din PSD i-au fost credincioase acestui partid poate mai mult decat unii barbati. Unora nu prea le-a iesit, au fost barbati in PSD - care nu mai sunt in partid - care nu au fost asa credinciosi acestui partid cum au fost, sunt si vor fi mereu femeile din PSD si pentru asta tot partidul, in frunte cu mine si cu ceilalti colegi barbati, va suntem recunoscatori si va multumim ca in continuare ne mai rabdati", a spus Dragnea.

El a adaugat ca ar fi timpul ca PSD sa dea, in patru-cinci ani, un premier femeie.

Provocarile lui Liviu Dragnea. De ce vrea sa scape de Victor Ponta?

"Avem o colega care este comisar european, avem colege in Guvern, avem colege in Parlament, avem colege in administratia locala, dar nu avem, de exemplu, nu am avut pana acum curajul sa ne propunem ca, in 4-5 ani, PSD sa dea un premier femeie acestei tari. Am putea avea pentru prima data in Romania un prim-ministru frumos si casatorit cu un barbat. Nu ca Victor nu este un baiat frumos si tanar. Dar cred ca am putea sa ne punem ca obiectiv acest lucru. Eu cred ca in 4-5 ani Romania ar putea fi pregatita sa aiba un Guvern condus de o femeie, cu toate avantajele care deriva din acest lucru", a explicat seful PSD.

El s-a declarat de acord cu propunerea Organizatiei de Femei a PSD ca, la viitoarele alegeri, 30 la suta din candidatii social-democrati sa fie femei. De asemenea, Dragnea a spus ca nu are nimic impotriva ca PSD sa propuna un presedinte de Consiliu Judetean femeie, sfatuind conducerea Organizatiei de Femei sa propuna acest lucru chiar la Teleorman.

Liviu Dragnea a avut un mesaj si pentru conducerea organizatiei judetene a PSD Constanta.

"Vreau sa il felicit pe Felix Stroe pentru ca a fost ales presedinte al organizatiei PSD Constanta. Am incredere ca Felix a facut o echipa care va reusi sa faca din organizatia PSD ceea ce era odata, una din cele mai puternice si vii organizatii politice, ca atunci cand era condusa de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, niste oameni de care imi pare rau ca nu sunt astazi aici, sper ca intr-un timp rezonabil sa scape de problemele pe care le au", a spus Liviu Dragnea.

La randul sau, presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, a cerut femeilor din partid sa vina cu propuneri pentru elaborarea de politici publice pentru familie.

"Imi doresc din tot sufletul ca impreuna, organizatia femeilor social-democrate, prin departamentele Consiliului National, sa putem sa elaboram in continuare politici publice pentru familie, pentru demografie si in acest sens vreau sa va rog pe fiecare dintre dumneavoastra incepand de marti, 1 septembrie, pe site-ul PSD vom deschide o adresa de e-mail familiedemografie@psd.ro ca sa putem colecta toate propunerile voastre in asa fel incat sa venim cu politici concrete pentru familie, pentru demografie", a spus Rovana Plumb.

Rovana Plumb si Liviu Dragnea au primit cadouri din partea Organizatiei de Femei, presedintele Consiliului National primind un tort cu sigla PSD, iar liderul interimar - o icoana.

La final, Liviu Dragnea a fost intrebat de jurnalisti daca s-a gandit la Rovana Plumb atunci cand a spus ca PSD poate da un premier femeie, el raspunzand ca nu a avut un nume in minte, dar ca Rovana Plumb poate fi o solutie, "orice ministru avand in ranita bastonul de premier".

Rovana Plumb a adaugat ca, in 4-5 ani, PSD va fi pregatit sa dea nu doar un premier femeie, ci si o femeie presedinte, moment in care Liviu Dragnea a spus, razand: "Vreti tot?".

Intrebata cum i s-ar parea peste cativa ani un tandem Liviu Dragnea - presedinte, Rovana Plumb - premier, ea a afirmat: "Cred ca egalitatea de sanse in acel moment nu va mai fi la nivel declarativ", in timp ce presedintele interimar al PSD a spus ca pana atunci mai sunt multe de construit.

Scoala de Vara a femeilor din PSD se desfasoara, de vineri pana duminica, la Mamaia, evenimentul de vineri seara fiind insa gazduit de Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Liviu Dragnea premier femeie PSD, #premier femeie Romania , #vicepremier