Dragnea, nou atac la Ponta: Partidul nu a avut o voce puternica, PSD canta fals

Joi, 23 Iulie 2015, ora 15:45
5472 citiri
Dragnea, nou atac la Ponta: Partidul nu a avut o voce puternica, PSD canta fals
Foto: Ziare.com

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat voalat pe Victor Ponta, sustinand ca, in timpul in care partidul a fost condus de acesta, comunicarea era deficitara, existau mai multe voci in partid, iar PSD "canta fals" in acea perioada.

In plus, in prima conferinta de presa dupa preluarea functiei, Dragnea a precizat ca are un plan pentru reconstructia partidului.

"Am avut intalniri cu mai multi colegi, lucrezi la finalizarea unui mic plan concret de actiuni pentru perioada imediat urmatoare, atat politice, cat si administrative, cat si o discutie pe care am inceput-o privind imbunatatirea comunicarii PSD, am avut o discutie foarte buna cu dna Gabriela Firea.

Am avut o prima discutie cu prim-ministrul Victor Ponta, la ora 9.00, in care am discutat despre modul in care partidul va colabora cu guvernul. Sprijinul PSD e ferm si fara ezitari in ce priveste sustinerea lui Ponta ca prim-ministru", a subliniat Dragnea.

Dragnea: O sa am o atitudine foarte interesanta fata de Justitie

Acesta a acuzat faptul ca nu a existat o "voce politica puternica" in PSD, in ultimele luni, si ca sustine ca relatia dintre centru si judete trebuie sa fie mult mai eficienta.

"Luni, voi prezenta in BPN un plan pentru reconstructia PSD. E important ca PSD sa iasa din pasivitate, din diverse motive. Nu e nimeni vinovat. In ultimele luni, PSD nu a avut o voce politica puternica conturata.

PSD e un partid deschis, in PSD nu trebuie sa existe pereti, trebuie sa intre oricine are viziuni de stanga si oricine isi doreste ca oamenii din Romania care vor sa munceasca sa-si gaseasca in PSD un loc in care isi pot exprima ideile", a declarat presedintele interimar al PSD.

Ponta pierde controlul PSD: Dragnea, noul sef interimar, a zdrobit-o pe Rovana Plumb

Acesta a subliniat ca isi doreste o echipa cat mai mare la conducerea PSD, aratand ca presedintele Consiliului National, Rovana Plumb, va fi sprijinita de el.

"Sper sa ajungem macar la eficienta pe care o aveau aceste departamente in perioada lui Adrian Nastase", a sustinut Dragnea, adaugand ca isi doreste si implicarea lui Valeriu Zgonea, care este "un om cu relatii externe foarte bune".

Dragnea: Vreau sa fiu liantul dintre generatii

Presedintele interimar al PSD a vorbit apoi despre generatiile din PSD.

"Cred ca una dintre marile greseli pe care le-ar putea face un partid ar fi ca mereu sa aiba un nou inceput. Vreau sa fiu liantul dintre generatii. Nu cred ca e bine ca experienta politica a unor oameni care au condus partidul de-a lungul timpului sa nu fie folosita, pentru ca este acumulata in timp.

(...) Este vorba de promovarea in mod efectiv a tinerilor. Generatia de tineri din generatia lui Victor Ponta a urcat deja in echipa mare. La TSD a ramas doar Mihai Sturzu, in care am mare incredere, dar trebuie reimprospatata generatia de tineri a PSD", a mentionat fostul vicepremier.

Dragnea: Nu s-a votat nici pe dragoste, nici pe ura

Revenind la votul din sedinta CEx, acesta a subliniat ca "n-a fost un vot impotriva lui Victor Ponta, cred, sper", precizand insa ca "Rovana Plumb a gresit foarte mult ca i-a lasat pe altii sa vorbeasca in numele ei".

Dragnea, noul presedinte interimar al PSD: I-a trecut supararea pe Ponta?

"Ieri s-a votat impotriva unui mod de a face politica, de a incerca sa convinga colegii sa voteze un om prin mijloace pe care toti am zis, in urma cu cinci ani, ca nu le mai folosim in partid.

Cred ca a fost un vot rational. (...) Era o teama ca am putea intra intr-o criza interna, intr-o perioada cand avem nevoie de stabilitate. Nu s-a votat nici pe dragoste, chiar daca au fost declaratii de genul asta, nici pe ura. In PSD, criza care nu incepuse a luat sfarsit inainte de a se naste", a mai spus Dragnea.

Acesta a mai precizat ca "in PSD se castiga pe un vot pozitiv" si ca "in perioada urmatoare, e obligatoriu sa nu iesim din logica binelui".

Dragnea: PSD vorbea pe multe voci, dar canta fals

Presedintele interimar al social-democratilor i-a criticat pe social-democratii care au vorbit la televizor despre partid.

"La partid, nu prea s-a mai ocupat nimeni - asa-zisii comunicatori ai partidului, membrii partidului care ieseau la tv in devalmasie, fara ca Gabi Firea sa fie ascultata... Asta ne-a dus in situatia in care PSD vorbea pe foarte multe voci, dar canta fals.

Nu s-a mai ocupat nimeni de asta, ca toata atentia partidului, in frunte cu presedintele, era concentrata pe guvern", a mai punctat Dragnea, adaugand ca partidul "isi recapata dreptul la viata politica".

In plus, fostul vicepremier a subliniat ca i-a spus lui Victor Ponta ca nu este "nici las, nici fricos" si ca nu a venit sa conduca "o armata la razboi, impotriva cuiva".

De asemenea, Liviu Dragnea i-a acuzat pe "unii care vorbeau cu spranceana ridicata" despre el, adaugand ca cei care au facut un sacrificiu pentru partid si nu pentru ei ar trebui sa spuna acest lucru.

Nu in ultimul rand, presedintele interimar al PSD a sustinut ca nu exista doua tabere in partid, pentru ca cei 18 care au votat pentru Rovana Plumb "nu pot face o tabara, eventual o tabara in Delta", si a mentionat ca nu stie daca sunt blocate conturile partidului, facand referire la informatiile potrivit carora partidul ar avea datorii de 32 de milioane de lei.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Liviu Dragnea declaratii Ponta, #Dragnea presedinte interimar PSD , #PSD
Comentarii
Poza spartacus
spartacus
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Balalaika socialista canta intotdeauna fals. Mustacioara lui Dragnea