Dragnea lanseaza amenintari voalate la adresa Elenei Udrea

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 14:36
4693 citiri
Dragnea lanseaza amenintari voalate la adresa Elenei Udrea
Foto: Arhiva

Liviu Dragnea ii transmite presedintelui Traian Basescu ca daca mai insista cu acuzatiile publice la adresa lui s-ar putea sa se uite si el cu atentie la mandatul predecesorului sau, fostul ministru al Dezvoltarii regionale si Turismului Elena Udrea.

Vicepremierul s-a prezentat vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie la cel de-al doilea termen in dosarul in care este acuzat de fraudarea referendumului din 2012.

Asaltat de jurnalisti la venire, Dragnea nu a vrut sa dea declaratii in legatura cu sesizarea depusa vineri la DNA de Guvern in legatura cu contractul Bechtel. In schimb, a raspuns amuzat ca Mos Nicolae i-a adus "foarte multe documente de semnat, proiecte de dezvoltare", prin urmare o sa mearga in foarte multe judete in perioada urmatoare.

"Sper ca anul viitor sa fiu sanatos si sa finalizez peste 2.200 de proiecte incepute", a mai punctat el.

In context, Liviu Dragnea a reamintit de faptul ca presedintele blocheaza bugetul mentionandu-i numele la fiecare aparitie publica.

"Dar daca insista, ma uit si eu cu atentie cum a fost posibil ca fosta conducere a ministerului sa porneasca atat de multe proiecte fara sa aiba sustinere financiara", le-a transmis Dragnea presedintelui si Elenei Udrea.

Dosarul ramane la Inalta Curte - cand se mai duce Dragnea la tribunal

Judecatorii Inaltei Curti au decis amanarea judecarii dosarului pana pe 10 ianuarie. Magistratii se vor pronunta pana atunci doar in privinta reclamatiei lui Dragnea ca i s-ar fi incalcat dreptul la aparare si in privinta cererii celorlalti inculpati de a fi judecati la instante inferioare nu la Inalta Curte.

De asemenea, cele trei judecatoare au respins cererea de trimitere a dosarului la DNA pe care o facuse avocatul vicepremierului motivand ca "nu exista impedimente privind regularitatea rechizitoriului", scrie Evenimentul Zilei.

La iesirea de la Inalta Curte, Dragnea nu a dorit sa vorbeasca despre sedinta de judecata si a spus doar ca "a stat cuminte in banca" si a ascultat.

"Nu e vorba de sperat si nici nu vreau sa caracterizez sedinta de judecata. Nu sunt un obisnuit al salilor de judecata si nu stiu procedurile. Am stat cuminte in banca si am ascultat ce au zis judecatorul si procurorul. Eu sustin tot ce a prezentat avocatul meu in fata instantei", a declarat Liviu Dragnea.

La termenul precedent, din 15 noiembrie, 59 dintre cele 75 de persoane trimise in judecata la data de 7 octombrie in dosarul "Frauda la referendum" fie nu s-au prezentat, fie au transmis cereri ca vor un nou termen pentru a-si angaja avocati si pentru pregatirea apararii.

Dragnea a fost reprezentat in instanta de avocatul sau, Marian Nazat, care nu a adresat nicio cerere in numele clientului sau.

In schimb, una dintre partile vatamate din acest dosar, Otilia Bouros, le-a cerut judecatorilor sa ii schimbe calitatea in martor, aratand ca asupra ei se fac presiuni.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Dragnea Udrea proiecte finantare, #Dragnea judecata referendum, #Dragnea Basescu proiecte Udrea , #ministrul Dezvoltarii Regionale