Dragnea, iritat de pretentiile lui Ponta la sefia Camerei: O functie de valoare zero, pentru pesedistul de rand

Luni, 13 Iunie 2016, ora 17:18
10006 citiri
Dragnea, iritat de pretentiile lui Ponta la sefia Camerei: O functie de valoare zero, pentru pesedistul de rand
Foto: Digi24

Liviu Dragnea, presedintele PSD, s-a aratat nemultumit de faptul ca Victor Ponta s-a autopropus drept candidat la presedintia Camerei Deputatilor, dupa ce, luni, Valeriu Zgonea a fost inlaturat oficial din aceasta functie. "Mi-ar fi rusine sa ocup functia dupa Zgonea", a spus el.

Dragnea a parut luat prin surprindere de anuntul facut luni de Victor Ponta, care dezvaluise presei si ca nu a mai discutat cu Dragnea de o luna si jumatate.

In replica, presedintele PSD le-a spus jurnalistilor ca cine vrea o functie trebuie sa o ceara "la nivelul partidului" si a anuntat ca despre sefia Camerei Deputatilor se va discuta marti, la sedinta Comitetului Executiv National, precum si la sedinta Biroului Permanent National.

"Eu m-am abtinut sa spun pe cine as vedea la Camera Deputatilor, pentru ca vreau sa discut lucrurile astea in interior. Daca cineva si-a anuntat candidatura, sunt doua variante: ori ne aliniem toti fericiti in urma acestei dorinte, ori discutam in partid. Ar fi fost bine sa discutam in partid", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a mai explicat ca, in opinia sa, e nevoie de multi dintre colegii sai in campania electorala, in teritoriu, pentru alegerile parlamentare din toamna.

"Nu aici. Eu n-as putea sa stau aici cu ciocanelul in mana si sa dau cuvantul dl Cernea sau altui specialist in regulamente, in conditiile in care toata lumea asteapta de la noi un guvern serios dupa alegerile parlamentare (...) Maine voi face ceea ce face un presedinte responsabil: imi voi spune punctul de vedere in interiorul CEx", a mai spus acesta.

Liviu Dragnea a dezvaluit ca "exista o anumita suparare in interiorul partidului" pentru ca dupa castigarea alegerilor locale au fost lansate pe piata din interiorul partidului zvonuri despre introducerea unei motiuni de cenzura sau despre disensiuni privind sefia Camerei, pe care a catalogat-o drept "o pretentie amarata a pesedistului de rand".

"Aceasta functie are importanta aproape de zero. Mie mi-ar fi rusine sa ocup aceasta functie dupa Valeriu Zgonea. Ar trebui sa fie cineva care sa se sacrifice. Aceasta functie care face ce in Romania? Aduce ceva pe masa romanilor?", a sustinut Dragnea.

Intrebat de ce considera ca a treia functie in stat, cum este cea a Camerei Deputatilor, este lipsita de importanta, Dragnea a replicat facand o paralela cu nationala de fotbal.

"Credeti ca numerele de pe tricou au vreun fel de importanta? Si la nationala, daca e bun face treaba", a spus el.

De asemenea intrebat daca functia nu are importanta, de ce nu e de acord sa o ocupe Victor Ponta, Liviu Dragnea a raspuns: "De unde ati scos ca nu sunt de acord?".

Victor Ponta a amenintat guvernul cu motiunea de cenzura, dar inainte de alegerile locale din 5 iunie. Dupa alegeri, singurul care a vorbit despre subiect, dezmintind ca PSD va intreprinde prea curand un asemenea demers, a fost chiar Liviu Dragnea.

Dupa ce Valeriu Zgonea a fost inlaturat luni din functie, presedinte interimar al Camerei Deputatilor a devenit Florin Iordache (PSD). Urmeaza ca PSD sa anunte pe cine sustine la sefia Camerei si sa se dea un vot in plen.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Dragnea sefie deputati Ponta Zgonea, #Dragnea rusine functie Zgonea , #presedinte PSD