Dragnea: Intalnirea de la Cotroceni a fost una benefica. Am discutat cu Tariceanu inainte, nu a fost o intalnire secreta

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 22:51
3090 citiri
Dragnea: Intalnirea de la Cotroceni a fost una benefica. Am discutat cu Tariceanu inainte, nu a fost o intalnire secreta
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat drept "o intalnire benefica" discutiile pe care, alaturi de premierul Viorica Dancila, le-a avut joi cu presedintele Klaus Iohannis, spunand ca intalnirea fusese convenita inca de la depunerea juramantului de catre noul Guvern.

El a spus, insa, ca nu este de acord cu abordarea presedintelui privind "penali", dar ca a decis sa nu intervina in acest scandal si sa isi spuna punctul de vedere dupa ce se va lamuri situatia, subliniind ca are o opinie.

"Am avut o discutie cu presedintele dupa depunerea juramantului de catre noul Guvern si cred ca am discutat zece minute. I-am solicitat atunci presedintelui, ca urma sa plece la Bruxelles, sa aiba tutusi o pozitie la Bruxelles in legatura cu ceea ce se intampla in tara si a si avut in conferinta de presa sustinuta apoi. Chiar am vazut ca a avut o pozitie corecta. Cred ca nici presedintelui nu ii place, ca cetateni romani, indiferent ce functii au, sa denigreze Romania in exterior", a declarat Liviu Dragnea.

El a precizat ca a convenit atunci cu presedintele Iohannis ca, dupa ce "se asaza" Guvernul, sa aiba o intalnire in trei, care a si avut loc joi seara. El a sustinut ca discutiile au fost despre preluarea presedintiei UE de catre Romania si despre Centenar.

"Aseara s-au discutat cateva teme importante. In primul rand, calendarul de actiune pentru preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Doamna prim-ministru a informat care este stadiul si modul cum se actioneaza, al doilea subiect important a fost Centenarul. S-a stabilit ca la jumatatea lunii martie Guvernul sa prezinte Parlamentului si Presedintiei un program articulat pentru Centenar. S-a discutat despre stadiul absorbtiei fondurilor UE, si cu bune, si cu rele", a continuat acesta.

Seful social-democratilor a afirmat ca, de asemenea, presedintele a reamintit ca Romania va primi anul acesta sefi de stat din tarile din regiune, din Initiativa Trei Mari, si a solicitat Guvernului sa se implice.

El a tinut sa precizeze ca presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a stiut despre aceasta intalnire: "Am discutat inainte, nu a fost o intalnire secreta pe care sa i-o ascund".

Presedintele PSD a spus, referitor la afirmatiile presedintelui Klaus Iohannis la adresa "penalilor", ca el nu a fost niciodata de acord cu aceasta abordare, dar ca a decis sa nu intervina in acest scandal si sa isi spuna punctul de vedere dupa ce se va lamuri situatia.

"Nu am fost niciodata de acord cu aceasta abordare nici din partea presedintelui, nici a altor persoane, dar pe acest subiect eu m-am hotarat sa nu intervin, dar, dupa ce se va termina intr-un fel sau altul, aici eu vreau sa fie o abordare strict institutionala - ministrul Justitiei, CSM si presedintele, initiativa, aviz si decizie -, dupa ce se va termina am sa-mi spun punctul de vedere, care este foarte bine conturat", a conchis el.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liviu Dragnea intalnire Klaus Iohannis, #Liviu Dragnea Klaus Iohannis Dancila , #presedinte PSD