Dragnea il vrea pe Ponta in campanie, nu la Camera: Sunt atent sa nu mi-o iau. Sunt timid si foarte fricos

Marti, 14 Iunie 2016, ora 17:44
6926 citiri
Dragnea il vrea pe Ponta in campanie, nu la Camera: Sunt atent sa nu mi-o iau. Sunt timid si foarte fricos
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD Liviu Dragnea a explicat, marti, de ce a propus - la sedinta conducerii partidului - ca Florin Iordache sa ramana interimar la Camera Deputatilor pana la alegerile din toamna si nu l-a sustinut pe Victor Ponta pentru sefia acestui for, la care fostul premier a anuntat inca de luni ca vrea sa candideze.

Liviu Dragnea a spus au fost mai multi social-democrati care si-au dorit sa candideze la presedintia Camerei, printre care Victor Ponta, Rovana Plumb si Florin Iordache, insa de toti acestia are nevoie in campania electorala.

"Obiectivul meu este sa castigam alegerile parlamentare, am avut in minte ca am nevoie de toti oamenii langa mine in campania electorala. Incepand de saptamana viitoare, fiecare coleg va primi lucruri clare de facut. Au fost vehiculate mai multe nume pentru aceasta functie - Victor Ponta, Florin Iordache, Rovana Plumb, Viorel Stefan, Mihai Tudose -, de toti acestia partidul are nevoie in teritoriu, in judete, sa discute cu oamenii nostri si sa-i ajute la organizare si in pregatirea alegerilor din toamna.

Asa ca propunerea mea a fost sa nu facem nicio nominalizare. Decizia noastra este sa mergem pana la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar, care va fi sau a fost desemnat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor", a declarat Dragnea.

Seful social-democratilor a mai spus ca, oricum, miza este ca partidul sa castige alegerile parlamentare, "nu sa avem o functie pentru doua luni, pe care oricum PSD o va castiga".

Dragnea a tinut sa precizeze ca atat Ponta, cat si ceilalti colegi care au vrut sa candideze la sefia Camerei "meritau pe deplin aceasta demnitate publica, oricare dintre ei poate sa fie presedintele Camerei Deputatilor dupa alegerile din toamna, este foarte importanta aceasta functie, e foarte important sa dai cu ciocanelul acolo (...) ".

Intrebat daca nu s-a gandit ca pe doritori i-ar putea deranja faptul ca nu vor fi sustinuti sa candideze la presedintia Camerei, Dragnea a raspuns in gluma: "Sunt foarte atent sa nu-i supar pe colegii mei, ca sa nu mi-o iau, sunt foarte timid si foarte fricos".

"Din partea mea, atitudinea, prietenia si sprijinul pentru Ponta nu au incetat si nu vor inceta niciodata", a continuat Liviu Dragnea.

Amintim ca luni Valeriu Zgonea a fost dat jos din functie, iar Ponta s-a grabit sa anunte ca vrea sa candideze, fara sa se consulte in prealabil cu sefii din partid, ceea ce l-a iritat vizibil pe Dragnea.

Comitetul Executiv National al PSD s-a intrunit marti, incepand cu ora 14:00, pentru a decide cine va fi propus pentru sefia Camerei Deputatilor, insa liderii social-democrati au decis ca nimeni, asa ca Florin Iordache va ramane la sefia interimara tocmai pana in noiembrie. Desi conducerea interimara a oricarei institutii este, de obicei, limitata, in regulamentul Camerei Deputatilor nu este prevazut un termen.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dragnea Ponta campanie, #Dragnea Ponta Camera Deputatilor , #presedinte PSD