Dragnea il apara pe penalul de la Romsilva si critica Guvernul Ciolos: Nu ne-a picat bine

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 13:27
4449 citiri
Dragnea il apara pe penalul de la Romsilva si critica Guvernul Ciolos: Nu ne-a picat bine
Foto: Digi 24 TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a exprimat public nemultumirea fata de decizia Guvernului Ciolos de a-l inlatura din functie pe Adam Craciunescu, director general al Romsilva, un apropiat al fostului senator Ilie Sarbu.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Piatra Neamt, Liviu Dragnea a subliniat ca PSD nu e "foarte multumit" de activitatea Guvernului Ciolos, urmarita cu mare atentie, apreciind ca in cele doua luni de la instalare s-au facut si "schimbari pe care noi nu le consideram necesare".

"De exemplu, schimbarea de la Romsilva. Am inteles ca se vrea sa se puna sef la paduri omul domnului Flutur. Nu stiu daca asa era strategia nationala. Ne-am fi asteptat ca la Mediu sa fie doua preocupari, proiectele importante si actiunile impotriva defrisarilor ilegale.

Am inteles ca principala preocupare a fost cum sa-l dea jos pe domnul Craciunescu. Nu ne-a picat bine acest lucru, nu e vorba de domnul Craciunescu, nu vedem de ce trebuie sa ajunga neaparat cineva de la domnul Flutur", a declarat Liviu Dragnea, citat de Digi24.

Stenograme in dosarul retrocedarilor - Hrebenciuc: Sa-l calce pe cap Ilie Sarbu pe directorul Romsilva?

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, a semnat, miercuri, un ordin prin care seful Romsilva, Adam Craciunescu, a fost revocat din functia pe care o ocupa in Consiliul de Administratie al companiei, el fiind implicat intr-un dosar instrumentat de procurorii DNA legat de retrocedari ilegale de paduri.

"Referitor la functia de director general al RNP Romsilva, ocupata de domnul Adam Craciunescu, Conform OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, singura autoritate care poate numi sau revoca directorul general este Consiliul de Administratie", se arata atunci intr-un comunicat al Ministerul Mediului.

Seful Romsilva, revocat din Consiliul de Administratie: E implicat in dosarul retrocedarilor ilegale

A doua zi, Adam Craciunescu a demisionat "din motive personale" din pozitia de director general al Romsilva, conform jurnalistilor de la Ziarul Financiar.

Adam Craciunescu este cercetat in libertate in dosarul retrocedarilor ilegale de padure - peste 43.000 de hectare, cu o valoare de 300 de milioane de euro, in care sunt implicati, printre altii, fostii deputati PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam.

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc nu scapa de arest (Video)

In afacere au mai fost vehiculate numele altor persoane, intre care si cel al fostului senator Ilie Sarbu, socrul fostului premier Victor Ponta, in prezent membru al Curtii de Conturi a Romaniei.

Seful Romsilva e acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si abuz in serviciu.

Viorel Hrebenciuc a recunoscut in fata judecatorilor ca a intervenit pe langa functionarii unor ocoluri silvice Bacau pentru ca Paltin Sturdza sa intre in posesia a 43.000 de hectare de padure, el urmand sa primeasca in schimb 12.000 de hectare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dragnea schimbare Craciunescu Romsilva, #Adam Craciunescu Hrebenciuc mafia retrocedarilor , #presedinte PSD
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
A inceput mereu sa cada cate un PSD-ist pe stada,pe strada justitiei
Poza 3195
3195
rank 5