Dragnea il acuza pe Zgonea ca merge prea des la Cotroceni: Orasul e mic si se afla (Video)

Luni, 16 Mai 2016, ora 08:39
3858 citiri
Dragnea il acuza pe Zgonea ca merge prea des la Cotroceni: Orasul e mic si se afla (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Liviu Dragnea a anuntat duminica seara ca partidul sau il va revoca din functia de presedinte al Camerei Deputatilor pe Valeriu Zgonea in termen de cel mult doua saptamani, in urma modificarii Regulamentului. Presedintele PSD sustine ca Zgonea a avut drept scop destabilizarea partidului si ca vizitele sale la Cotroceni erau prea dese.

"Nu cred ca mai ramane mult, astept la colegii mei din Biroul Permanent al Camerei sa finalizeze modificarea regulamentului si cand va fi gata, intr-o saptamana, doua, sa purcedem la revocare. (...) Acesta e un caz de studiat, Valeriu Zgonea. Eu sincer nu stiu unde se termina Valeriu Zgonea si unde incepe Zorro sau Mihai Viteazul", a spus Dragnea.

El a precizat, la Romania TV, ca Valeriu Zgonea mergea destul de des la Palatul Cotroceni, scrie News.ro.

Ambasadorul SUA a venit sa vorbeasca cu Zgonea: Ce au discutat (Video)

"Din pacate, acest domn mult timp a tot vorbit in diverse locuri despre partidul nostru, si nu in termeni buni, nu in termeni corecti. (...) Eu sunt sigur ca a vorbit si la Cotroceni, pentru ca am inteles ca in ultimele luni mergea foarte des la Cotroceni. Stiam si eu si stiau si cativa colegi de-ai nostri. Orasul este foarte mic si se afla, in Bucuresti este foarte greu sa faci ceva si sa nu se stie, pentru ca nu sunt locuri secrete. Totusi, cand mergi la Cotroceni - este o institutie cu foarte multi oameni. In ultimele zile a avut un pachet de actiuni care a avut ca scop destabilizarea partidului in prag de campanie electorala, asta nu i-a fost iertata de colegi", a mai spus Dragnea, precizand ca este exclus ca Zgonea sa fie reprimit in partid.

Referitor la viitorul presedinte al Camerei Deputatilor, Dragnea sustine ca aceasta functie nu este atat de importanta, presedintele Camerei fiind doar "un speaker".

De ce a fost exclus Zgonea din PSD: Iata reprosurile oficiale

"Atat timp cat aceasta functie nu este vacanta nu are rost sa vanturam nume, pentru ca i-ar face rau celui pe care am vrea sa-l punem acolo. Dupa ce functia devine vacanta, o sa facem propunerea. Victor Ponta poate sa fie un presedinte de Camera foarte bun, asa cum a fost si un premier foarte bun. (...) Functia de presedinte al Camerei, daca discutam foarte corect, nu este o functie foarte grea, nu este o functie cu o putere foarte mare. Practic este speaker-ul Camerei Deputatilor. Conduce sedintele. Nu influenteaza vot, nu blocheaza voturi. (...) Asta e o functie de reprezentare si atat", a conchis Dragnea.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost exlus din PSD pentru "manifestarile individualiste" prin care a incercat dezbinarea partidului si pentru ca "nu a respectat disciplina democratica" a partidului, excedand procedura dezbaterii interne.

PSD, lasat in ofsaid de Zgonea: Cum incearca sa blocheze revocarea sa de la sefia Camerei Deputatilor

Conform hotararii Comitetului Executiv National al PSD din 27 aprilie, obtinuta de News.ro, la sedinta au participat 61 din cei 70 de membri cu drept de vot, care au decis in unanimitate excluderea lui Valeriu Zgonea din partid.

Lui Zgonea i s-a reprosat, potrivit documentului, situatia creata de declaratiile si actiunile publice indreptate impotriva PSD, precum si "manifestarile individualiste prin care s-a incercat crearea unui climat de instabilitate si dezbinare in partid, in pragul alegerilor locale".

Pe 27 aprilie, Comitetul Executiv National al PSD a decis excluderea lui Valeriu Zgonea din partid, ce ocupa atunci functia de presedinte executiv al partidului. Zgonea a fost exclus din PSD dupa ce i-a sugerat presedintelui PSD, Liviu Dragnea, ca ar trebui sa renunte la functie pentru ca a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Dragnea Zgonea revocare Camera Deputatilor, #Dragnea Zgonea exclus PSD , #presedinte PSD
Comentarii
S
Stan
rank 1
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Pai mai frizerule, Micule Stalin, Cracanel, Draknea, ... acum ti-ai