UPDATE Liviu Dragnea ramane in penitenciarul Rahova. Inalta Curte respinge ca inadmisibila cererea de revizuire a condamnarii definitive

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 17:159936 citiri
UPDATE Liviu Dragnea ramane in penitenciarul Rahova. Inalta Curte respinge ca inadmisibila cererea de revizuire a condamnarii definitive
Foto: Facebook/ Ionel Stoica

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, are termen marti, 12 ianuarie, la Inalta Curte intr-un proces care are ca obiect o cerere de revizuire, cale extraordinara de atac, impotriva sentintei de 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in dosarul angajarilor fictive la DGASPC Teleorman.

Update ora 17.15: Un complet de trei judecatori de la Inalta Curte a respins ca inadmisibila revizuirea fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Decizia a fost luata in majoritate, unul dintre magistrati a avut opinia in sensul admiterii in principiu a cererii de revizuire. Decizia poate fi contestata cu apel.

Minuta Inaltei Curti:

"Cu majoritate, respinge ca inadmisila cererea de revizuire formulata de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ - Sectia Penala pronuntata in dosarul nr.2628/1/2016.

Obliga la ch judiciare catre stat. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Cu opinie separata in sensul admiterii in principiu a cererii de revizuire."

Procesul, deschis in noiembrie

Procesul lui Liviu Dragnea a fost deschis pe 10 noiembrie, iar primul termen a fost stabilit pe 12 ianuarie 2021, conform portalului Inaltei Curti.

Revizuirea facuta de fostul politician vine in contextul in care Inalta Curte i-a respins in serie celelalte cai extraordinare de atac: cererea de habeas corpus- o contestatie la executare, contestatia in anulare si recursul in casatie.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2019, de Inalta Curte, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul "Angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman."

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News