Dragnea: Erau zvonuri despre Vanghelie ca se intalnea cu Basescu si Videanu

Joi, 19 Martie 2015, ora 19:28
4268 citiri
Dragnea: Erau zvonuri despre Vanghelie ca se intalnea cu Basescu si Videanu
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca a auzit ca Marian Vanghelie ar fi avut intalniri cu Traian Basescu sau Adrian Videanu si ca ar fi ajutat anumiti oameni din PDL, dar ca aceste informatii erau privite ca zvonuri.

Intrebat de presa daca a avut informatii ca Marian Vanghelie ar fi ajutat-o in campania pentru alegerile europarlamentare pe Elena Basescu, asa cum se arata in motivarea deciziei de arestare a edilului, luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Dragnea a spus ca a auzit de astfel de lucruri, ca zvonuri, dar ca nu stie amanunte.

"Asa, erau multe zvonuri care circulau despre Marian Vanghelie, ca se intalnea cu Basescu, ca se intalnea cu Videanu, ca sprijinea PDL, ca sprijinea anumiti oameni din PDL. A aparut si se lauda ca se intalnea si cu Iohannis, si cu Rares Bogdan, zvonuri circulau, dar...", a spus Dragnea.

Marian Vanghelie i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, se arata in motivarea deciziei de arestare a edilului, luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Elena Basescu reactioneaza: Si-a facut sau nu campanie si cu bani de la Vanghelie

In cadrul motivarii se face referire la mai multe "comisioane" luate de Vanghelie pentru atribuirea de contracte de catre Primaria Sectorului 5.

ICCJ a decis, in 14 martie, arestarea preventiva a primarului Marian Vanghelie si a varului sau, Mircea-Sorin Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale. Pentru ceilalti trei inculpati din dosar, respectiv soferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, si sotul acesteia, Sorin Ciocan, s-a dispus cercetarea sub control judiciar.

Rares Bogdan s-a dus la DNA sa ceara explicatii de ce apare in dosarul lui Vanghelie

Masurile preventive luate in cazul primarului Marian Vanghelie si a celorlalti patru inculpati nu sunt definitive si au fost contestate tot la instanta suprema, care urmeaza sa le discute in 26 martie.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, in timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mita si de spalare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura si Sorin Ciocan sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si marturie mincinoasa.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Dragnea zvonuri Vanghelie Basescu, #Dragnea zvonuri Vanghelie Videanu, #Vanghelie semnaturi campanie Eba , #PSD