Dragnea, despre ridicarea imunitatii lui Ponta, daca DNA o cere: Votam pentru, nu facem exceptie pentru nimeni

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 20:31
9914 citiri
Dragnea, despre ridicarea imunitatii lui Ponta, daca DNA o cere: Votam pentru, nu facem exceptie pentru nimeni
Foto: Realitatea TV

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca parlamentarii partidului pe care il conduce vor vota pentru ridicarea imunitatii lui Victor Ponta, daca DNA ar cere acest lucru Camerei Deputatilor.

Intrebat, intr-o emisiune la Realitatea Tv, daca social-democratii vor vota pentru ridicarea imunitatii in cazul Elenei Udrea, cum au cerut marti procurorii DNA, Dragnea a raspuns: "Nu avem niciun fel de dubiu, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii parlamentare".

Udrea, nou dosar la DNA: Procurorii cer iar arestarea sa pentru o mita de 5 milioane de dolari

Udrea, fata in fata cu arestul: Cererea DNA, dezbatuta de Camera Deputatilor

"Exista o dorinta uriasa ca in PSD sa apara un spirit nou, sa avem o alta atitudine fata de actul de justitie, de justitie, de statul de drept, sa avem o calificare doctrinara si sa spunem catre ce ne indreptam, cui ne adresam, sa nu mai avem aceasta retinere in a raspunde unor acuzatii nefondate, legate de coruptie si comunism", a adaugat liderul social-democrat.

Apoi, intrebat daca si in cazul unei ipotetice cereri de ridicare a imunitatii in cazul lui Victor Ponta social-democratii vor fi de acord cu o cerere a DNA, liderul PSD a spus: "Nu cred ca putem vota altfel. Am spus destul de limpede, de a avea un comportament fara ezitare".

Dragnea, lovitura dupa lovitura pentru Ponta: Plagiatul, in Codul de Etica al PSD? O idee foarte buna!

"Ori ne hotaram sa fim consecventi cu ceea ce spunem si sa facem lucrurile pe care le spunem si sa credem ce facem, ori o sa revenim la stilul vechi de a face politica, in care azi spui ceva, maine spui altceva. Nu mai putem face compromisuri", a mentionat Dragnea.

Ulterior, acesta a revenit asupra declaratiei referitoare la Victor Ponta, subliniind ca nu vrea sa creeze o stire. Astfel, referitor la o posibila incuviintare a ridicarii imunitatii premierului, in Camera Deputatilor, liderul PSD a explicat: "Nu am spus asta, ca nu s-a cerut. Va spun clar: nu avem de gand sa facem exceptie pentru nimeni".

Dragnea: Daca se cere ridicarea imunitatii pentru mine, demisionez din Parlament

"Am mai spus acum un an un lucru: de ce e nevoie de imunitate? Trebuie sa discutam despre imunitate sau lipsa de imunitate pentru toti, inclusiv pentru presedintele Romaniei", a mai declarat liderul PSD.

In plus, acesta a mentionat ca si-ar da demisia din Parlament, in cazul in care s-ar cere ridicarea imunitatii sale si nu ar fi aprobata de colegi.

"Daca vreodata se cere ridicarea imunitatii pentru mine, o sa o cer colegilor sa o faca, daca nu, o sa-mi dau eu demisia din Parlament", a mai declarat Liviu Dragnea.

In incheierea emisiunii, presedintele PSD a fost intrebat ce s-ar intampla daca nu toti parlamentarii social-democrati ar vota pentru ridicarea imunitatii lui Victor Ponta, in cazul in care s-ar ajunge in acest punct. "Nu cred ca ajungem acolo. Am discutat despre o ipoteza. M-au urmat 443.000 de oameni, e un numar important, zic eu", a raspuns Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Liviu Dragnea imunitate Ponta, #Dragnea imunitate Udrea, #Dragnea ridicare imunitate , #presedinte PSD