Dragnea, despre motiunea de cenzura: Niciun parlamentar PSD nu e dispus sa-si riste cariera

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 22:47
3410 citiri
Dragnea, despre motiunea de cenzura: Niciun parlamentar PSD nu e dispus sa-si riste cariera
Foto: Antena 3

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a transmis, luni, ca Guvernul Victor Ponta nu va pica la motiunea de cenzura demarata de Opozitie, accentuand ideea ca niciun parlamentar social-democrat nu este dispus sa-si vanda principiile.

El a fost intrebat daca e adevarat ca unii parlamentari din formatiunea sa politica sunt dispusi sa comita un "act de tradare" pentru legea pensiilor speciale.

Legea pensiilor speciale pentru parlamentari, retrimisa la comisie

"Pot fi parlamentari care sunt nemultimiti, pe buna dreptate, din diverse motive, de un proiect de lege, pot fi unii care isi doresc o anumita lege, iar coalitia - per ansamblu - nu o vrea, dar nu cred ca vreun parlamentar PSD si-ar vinde principiile, nu cred ca ar risca cariera si imaginea ca da jos un Guvern pentru ca nu s-a adoptat o lege pentru pensii speciale pentru parlamentari.

Cineva incearca sa rostogoleasca acest zvon, incearca sa ii determine sa faca asa ceva. Luni vom avea o discutie in grupurile parlamentare ale PSD despre motiune, dar si despre legea pensiilor. Va fi o discutie pur social-democratie, ca sa vedem care e parerea partidului, a societatii si cum putem noi sa mergem mai departe cu proiectul. Nu cred ca va fi asa ceva. Nu putem exista pe un sistem de santaj. O guvernare nu poate fi mentinuta in felul asta, asa ceva nu exista", a sustinut Liviu Dragnea, la Antena 3.

PNL a depus motiunea de cenzura impotriva lui Ponta: "Este doar un scaiete veninos" (Video)

De asemenea, el a reiterat ca toti social-democratii il sustin pe Victor Ponta sa ramana in functia de premier. "Nu cred ca motiunea are sanse. PSD nu va vota. UNPR nu va vota. Colegii de la ALDE nu vor vota. Asta e situatia acum", a mai spus Dragnea.

Cand va fi votata motiunea de cenzura si cu cine negociaza PNL

Alianta cu partidul lui Basescu? Nici cu pistolul la tampla!

In alta ordine de idei, Liviu Dragnea a respins categoric orice alianta cu un partid condus de Traian Basescu. "Nicidecum. Imi cer scuze, doua cuvinte: exclus (sic!). Nu voi accepta niciodata ca PSD sa faca alianta cu partidul lui Basescu, sub nicio forma, nici cu pistolul la tampla", a sustinut presedintele interimar al PSD.

Fostul presedinte a anuntat, pe 13 septembrie, ca la sfarsitul lunii se va inscrie in PMP.

"Suntem la inceput de constructie a unui partid nou, care nu este dispus la compromisuri. Este, cred eu, partidul viitorului. Ma uit ca PSD este pe punctul de a-si atinge visul de aur, linistea. Opozitia liberala este atat de binevoitoare cu PSD incat cred ca ei insisi, aceste asa-zise mari partide, ne-au facut o invitatie, aceea de a fi un partid de opozitie puternic si care sa tinda sa ajunga la putere dupa alegerile din 2016 din toamna", a spus atunci Traian Basescu.

Motiune de cenzura

PNL a depus, luni, motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta". Documentul a fost semnat de 180 de parlamentari.

Motiunea de cenzura a PNL va fi citita in plenul reunit al Parlamentului, miercuri, 23 septembrie, urmand ca dezbaterea si votul sa aiba loc, marti, 29 septembrie.

Motiune de cenzura impotriva lui Ponta - Udrea acuza PNL: Le-a fost lene sa o faca serios

Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca, in perioada urmatoare, PNL va discuta cu toti parlamentarii care nu fac parte din Opozitie pentru sustinerea motiunii de cenzura, aratand ca incearca sa-i convinga ca "sunt in slujba cetatenilor, nu a lui Victor Ponta".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Dragnea PSD principii, #Dragnea dat jos Ponta, #dragnea Guvern Ponta , #PSD