Dragnea, despre Grindeanu: Din cate stiu nu e agent Hezbollah sau Hamas, poate se descopera ca e KGB, ca a omorat pe cineva

Miercuri, 28 Decembrie 2016, ora 19:00
15281 citiri
Dragnea, despre Grindeanu: Din cate stiu nu e agent Hezbollah sau Hamas, poate se descopera ca e KGB, ca a omorat pe cineva
Foto: captura video Realitatea TV

Liviu Dragnea a anuntat, miercuri, ca fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Grindeanu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Timis, este noua propunere pe care coalitia PSD-ALDE o inainteaza presedintelui Iohannis si a explicat de ce a renuntat la Sevil Shhaideh.

Declaratiile au fost facute la finalul sedintei CEX a PSD, la care s-a dat un vot pentru Sorin Grindeanu.

Liderul PSD a sustinut ca in partid a existat "un curent" care a cerut ca majoritatea parlamentara sa treaca la suspendarea presedintelui Iohannis dupa ce acesta a refuzat sa o desemneze ca prim-ministru pe Sevil Shhaideh.

"Avem o arma foarte puternica, o forta foarte puternica, care este reprezentata de majoritatea in Parlament, puterea legitima acolo este, nu in alta parte, in nicio alta institutie.

Dar nu sunt iresponsabil sa folosim aceasta forta politica in a face rau sau in a tulbura foarte mult aceasta tara si vietile romanilor. Da, putem incepe supendarea chiar de maine", a avertizat public liderul PSD.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a afirmat ca Sevil Shhaideh i-ar fi spus ca a primit mesaje de amenintare cu moartea, dupa acuzatiile care i-au fost aduse in ultimele zile in mass-media.

"Si ea, si sotul ei, si copiii. Tot ce a aparut in presa sunt numai inventii, faptul ca demnitatea unui om a fost calcata in pcioare si siguranta unei familii este pusa intr-un mare pericol nu poate ramane asa. Mai devreme sau mai tarziu, e posibil mai devreme, cei care au declansat si au intretinut aceasta campanie trebuie sa dea socoteala si vor da.

Nu mai putem mentine propunerea initiala, cu toate ca imi pare rau. Propunerea din partea colegilor mei a fost ca a doua propunere sa fiu eu, numai ca eu am spus in campanie niste lucruri pe care le-am spus cinstit, nu mincinos, ca nu vreau sa obtin o functie fortand o lege de care toata lumea spune ca e si neconstitutionala si nedreapta.

A trebuit sa gasim o solutie cu un coleg care este loial, in primul rand programului de guvernare si partidului, care are capacitatea sa inteleaga ca aceste program de guvernare e indreptat care romani, care nu merge la Palatul Victoria, daca va fi desemnat, sa isi creeze acolo un pol de putere", a explicat Liviu Dragnea.

In aceste conditii, liderul PSD a anuntat ca el a fost cel care l-a propus colegilor pe Sorin Grindeanu.

"Din cate stiu nu e agent Hezbollah sau Hamas, poate se descopera ca e KGB, ca a omorat pe cineva", a comentat ironic liderul PSD, facand trimitere la acuzatiile aduse lui Sevil Shheideh.

"Nu a fost o decizie foarte usoara", a mai marturisit Dragnea, precizand ca s-a consultat si cu Calin Popescu Tariceanu si acesta a fost de acord cu noua nominalizare, urmand ca in aceasta seara sa vina la PSD si impreuna sa semneze si sa trimita oficial noua propunere la Palatul Cotroceni.

Intrebat in cadrul conferintei de presa ce se va intampla daca Klaus Iohannis va refuza si aceasta propunere, Liviu Dragnea a raspuns: "Sper ca nu va refuza".

"Am spus ca facem un ultim demers pentru a evita o criza politica si nu vreau sa initiez un razboi. Daca nici acest gest cinstit din partea noastra nu va fi luat in seama si va refuza si aceasta propunere, cred ca nu mai avem alta varianta", a adaugat el, referindu-se la suspendare.

Urmeaza sa asteptam decizia presedintelui Iohannis si in functie de ea sa se decida calendarul investirii viitorului guvern, a mai spus liderul PSD, precizand ca acest lucru nu va mai fi posibil sa fie finalizat pana la finalul acestui an.

Dragnea nu renunta la ideea de a fi premier

Intrebat daca el personal a renuntat la ideea de a fi premier, Liviu Dragnea a negat categoric.

"Nu pot sa renunt la aceasta intentie pe viata pentru ca mi s-ar parea o prostie. Nu am renuntat la aceasta idee, va spun foarte cinstit. Poate sa fie oricand sau poate sa fie niciodata", a comentat el, fara sa dea mai multe detalii.

Referitor la presedintele Iohannis, Liviu Dragnea a sustinut ca a incercat sa il contacteze telefonic, si marti, si miercuri, dar nu a reusit.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a avut si un mesaj enigmatic pentru serviciile secrete, dupa problemele avute de Sevil Shhaideh.

"Exista institutii in aceasta tara pe care eu le respect foarte mult. Eu am decis, si colegii mei ma sustin, mai ales dupa ce s-a intamplat ieri si in ultimele zile, sa separam apele dintre servicii si partid, ca sa fie foarte clar.

Vrem sa avem o colaborare institutionala cu toate institutiile, dar cinstita si in limitele legii, altfel nu voi accepta. Va fi sanatos pentru toata lumea", a declarat Liviu Dragnea.

La randul sau, Sorin Grindeanu a declarat ca le multumeste colegilor pentru votul dat in CEX si a recunoscut ca isi asuma o mare responsabilitate.

"Am avut o rugaminte la Liviu Dragnea: de a-mi fi alaturi, fiind cel care a coordonat echipa si cel care a facut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia", a mai spus el.

Intrebat daca va renunta la sefia CJ Timis, Sorin Grindeanu nu a apucat sa raspunda, replica fiind data de Liviu Dragnea.

"Nu merge la guvern pentru o perioada scurta. Daca el va putea gestiona acest program complex bine si lucrurile merg bine, eu nu voi initia o discutie ca el sa plece de acolo.

Daca la un moment dat se va simti nevoia de o forta proaspata, atunci discutam", a declarat liderul PSD, dezvaluind ca au fost colegi care au propus ca Sorin Grindeanu sa fie premier "pentru o perioada determinata", dar el personal nu a fost de acord cu aceasta solutie.

Intrebat de jurnalisti, Sorin Grindeanu a negat ferm ca ar avea dosare penale pe rol sau vreo legatura cu serviciile secrete. "Nici, nici", a raspuns el.

In ceea ce il priveste pe presedintele Iohannis, Grindeanu a spus ca l-a vazut o singura data, "cand a venit in vizita oficiala la Timisoara, in urma cu o luna si jumatate".

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Dragnea Grindeanu premier , #presedinte PSD