Dragnea, despre candidatul PSD la Primaria Capitalei - Cine are prima sansa

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 14:20
3571 citiri
Dragnea, despre candidatul PSD la Primaria Capitalei - Cine are prima sansa
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca senatorul Gabriela Firea ramane prima varianta pentru a fi candidatul partidului la Primaria Capitalei, dar ca si senatorii Eugen Teodorovici si Serban Nicolae si-au anuntat intentia de a candida.

"Saptamana viitoare vrem sa anuntam candidaturile. Gabriela Firea are prima sansa. O sa fie un proces transparent. Insa, sunt convins ca o sa aflati informatii din interior. Mai sunt doi colegi care si-au exprimat intentia: Eugen Teodorovici si Serban Nicolae.

Despre candidatul independent, eu va spun foarte cinstit: exista candidati independenti, dar primari dependenti. Ei depind de Consiliu. Ceea ce e necesar pentru Bucuresti in urmatorii ani nu poate fi realizat decat de o sustinere serioasa in CGMB", a spus Liviu Dragnea, la Adevarul Live, conform News.ro.

Gabriela Firea, cele mai mari sanse sa castige Primaria Capitalei - sondaj PSD

Totodata, liderul PSD a precizat ca nu exclude niciun fel de alianta dupa alegerile locale.

"Primarul si consilierii nostri vor face propuneri de discutii cu alte partide. Sa spunem ca excludem pe cineva nu cred ca ar fi corect. O sa le spun si candidatilor nostri ca, dupa alegeri, toate propunerile bune sa fie preluate. Suntem deschisi la o colaborare cu ceilalti contracandidati dupa alegeri. Este pacat sa nu folosesti orice idee buna", a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat luni ca le-a propus lui Eugen Teodorovici, Rovana Plumb si Nicolae Banicioiu sa fie candidatii PSD la primariile de sector, insa acestia au refuzat.

Vicepresedintele PSD Nicolae Banicioiu a declarat ca nu i se pare oportuna o candidatura la alegerile locale.

Fostul ministru Eugen Teodorovici a scris pe pagina sa de Facebook ca toata lumea are nevoie de cateva zile de gandire pentru a avea nu numai datele si masuratorile, dar si abordarile rationale, atent analizate, pentru cei mai buni candidati pe care PSD poate sa-i propuna in Bucuresti.

In opinia sa, "este o miza politica mult prea importanta pentru partid pentru ca discutiile sa fie purtate cu graba si repezit, impinse de la spate".

"In ceea ce ma priveste, nu am refuzat nimic pentru ca nu am avut o propunere concreta pe care sa o accept sau refuz. Am certitudinea ca as fi in stare sa gestionez nu doar un sector, ci sase sectoare. Dar nu este vorba despre mine, ci este vorba despre ce este cel mai bine pentru partid, pentru bucuresteni", mai scrie Eugen Teodorovici.

Conducerea PSD se va reuni saptamana viitoare in Comitetul Executiv National pentru a valida mai multe candidaturi pentru primariile resedinta de judet, dar si pentru Primaria Capitalei si cele de sector.

In acest moment se fac mai multe masuratori sociologice in Bucuresti, rezultate care vor fi prezentate la sedinta de saptamana viitoare si pe baza carora vor fi validati candidatii PSD la primariile de sector si Primaria Generala. 2

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#candidati Primarie Capitala, #sanse candidati primarie generala Bucuresti, #candidati primarie generala Bucuresti , #vicepremier