Dragnea, denuntat in instanta de un fost ministru: A semnat un ordin secret in baza caruia s-au facut plati ilegale

Vineri, 03 Martie 2017, ora 18:11 13592 citiri
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Lucrarile de constructie la scoala din comuna bacaoana Ardeoani au fost facute de o firma care a fost platita ilegal, in urma unui ordin de ministru din 2014, semnat de Liviu Dragnea cand era ministru al Dezvoltarii Regionale si tinut secret, nepublicat in Monitorul Oficial, sustine fostul ministru de Interne Gabriel Berca.

Dezvaluirea a fost facuta joi in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in procesul in care Berca a fost condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Gabriel Berca a spus ca omul de afaceri Viorel Rusu, a carui firma a facut lucrarile de constructie la scoala din comuna Ardeoani, a indus in eroare procurorii DNA, pentru ca plata pentru acele lucrari s-a facut in urma unei ilegalitati comise de Liviu Dragnea.

"Rusu Viorel a indus in eroare organele de ancheta. Acea scoala a fost platita nu prin hotarare de Guvern, ci prin ordin al ministrului Dezvoltarii Regionale din 2014, ordin semnat de Liviu Dragnea si trecut la secret, nepublicat in Monitorul Oficial. Nu poti folosi fondul de rezerva al Guvernului pentru o lucrare veche.

Ultima plata alocata prin ordinul 2209 din 2014 s-a facut la 12 decembrie 2014, iar HG 1169 a fost data in 30 decembrie 2014, cand banii erau deja cheltuiti, pentru a fi acoperita nelegalitatea comisa prin ordinul de ministru", a declarat Gabriel Berca sub juramant.

Instanta a stabilit urmatorul termen de judecata pentru 13 aprilie.

In martie 2016, Curtea de Apel Bacau i-a condamnat pe fostul ministru de Interne Gabriel Berca la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si pe fostul deputat Mihai Banu la trei ani si sase luni de inchisoare, dupa ce acestia ar fi primit bani de la omul de afaceri Viorel Rusu, pentru a interveni pe langa membri ai Guvernului sa aloce o suma de bani catre Primaria Ardeoani din judetul Bacau, cu care Rusu avea contracte pentru executarea unor lucrari de constructie.

In acelasi dosar a fost condamnat si fiul lui Mihai Banu, Lucian, la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenta.

Instanta a dispus atunci confiscarea a cate 92.500 de euro de la cei doi fosti demnitari, precum si a sumei de 150.000 de lei de la Lucian Banu.

Decizia a fost contestata la instanta suprema, care va da o sentinta definitiva in acest dosar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Inca o tinichea agatata de coada Condamnatului Penal Dorel
Poza Te-o
Te-o
rank 5