Dragnea: Daca Ponta va dori sa candideze la alegeri, se va regasi pe listele PSD. Eu sper ca va vrea (Video)

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 21:51 3863 citiri
Foto: Facebook/Victor Ponta

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, ca fostul premier Victor Ponta, daca va dori sa candideze la viitoarele alegeri parlamentare, se va regasi pe lista partidului, intrucat nu este vizat de situatiile prevazute de Codul de etica si conduita adoptat de CExN pentru care i s-ar putea retrage sprijinul.

"Pe prevederile din Codul de etica si pe situatia actuala a lui Victor Ponta nu exista aceasta posibilitate (de a nu se regasi pe lista candidatilor PSD - n.red.). Am auzit ce a aparut in presa si resping categoric aceasta observatie. Nu este intr-una dintre aceste situatii Victor Ponta (hotarare judecatoreasca pentru fapte de evaziune fiscala sau plagiat - n.red.). (...)

Daca va dori sa candideze, da (se va regasi pe listele PSD - n.red.). Eu sper ca da (va candida - n.red.) ", a declarat Liviu Dragnea, la finalul sedintei CExN a PSD, intrebat daca exista posibilitatea ca Victor Ponta sa nu se regaseasca pe lista candidatilor partidului pentru viitoarele alegeri parlamentare, avandu-se in vedere ca, potrivit Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, acesta a plagiat in lucrarea sa de doctorat.

Decalogul PSD: Cele 10 reguli pentru social-democrati

Dragnea a adaugat ca documentul care stabileste criteriile de conduita si integritate pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii PSD in alegeri nu a fost realizat "pentru Victor Ponta".

"Acest cod de conduita nu a fost facut nici pentru mine, nici pentru Victor Ponta. A fost facut pentru PSD", a precizat liderul social-democrat.

Liviu Dragnea a explicat, totodata, ca in Codul de etica si conduita al membrilor PSD nu a fost inclus si criteriul traseismului politic fiindca este "o prostie", intrucat partidul nu intentioneaza sa propuna "niciun candidat de genul asta".

Dragnea, lovitura dupa lovitura pentru Ponta: Plagiatul, in Codul de Etica al PSD? O idee foarte buna!

Social-democratii au aprobat, miercuri, Codul de etica si conduita al membrilor PSD, document care stabileste situatiile in care candidatilor la ocuparea unor functii politice sau administrative alese sau numite li se poate retrage sustinerea politica.

Potrivit documentului, o situatie in care PSD nu va asigura sprijin politic unui posibil candidat la o functie publica aleasa sau numita se refera la persoanele care "au obtinut lucrari, diplome sau alte titluri stiintifice prin plagiat sau furt intelectual dovedit prin hotarare judecatoreasca".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News