Dragnea: Daca Dan Diaconescu vrea sa facem o alianta anti-Basescu, suntem acolo (Video)

Luni, 02 Iunie 2014, ora 16:351881 citiri
Dragnea: Daca Dan Diaconescu vrea sa facem o alianta anti-Basescu, suntem acolo (Video)
Foto: oltenianews.ro

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca PSD isi doreste sa faca majoritati cu PP-DD in toate consiliile judetene si consiliile locale ale localitatilor mari, el aratand ca este posibila inclusiv incheierea unei intelegeri la nivel parlamentar intre cele doua formatiuni.

"Vrem sa facem majoritati cu PP-DD in toate judetele si localitatile in care se poate. In conditiile in care liberalii au hotarat sa faca alianta cu PDL, nu stiu daca o s-o faca sau nu, dar vrem ca majoritatile sa functioneze in continuare", a spus Dragnea.

El a aratat ca a discutat in acest sens cu secretarul general de la PP-DD, Liviu Neagu, si a precizat ca discutiile sunt incipiente.

"Daca Dan Diaconescu vrea sa facem o alianta anti-Basescu, suntem acolo. Daca e vorba de o alianta anti-Basescu, ne asezam la masa si stabilim. Iar daca nu a inteles ca PNL e pro-Basescu, inseamna ca a fost plecat din tara", a spus Dragnea, care a aratat ca este posibila si incheierea unei intelegeri la nivel parlamentar intre cele doua formatiuni.

Dan Diaconescu candideaza la presedintie si vrea o alianta anti Basescu

Intrebat daca este posibila si intrarea PP-DD la guvernare, Dragnea a raspuns: "Numai pe o simpla declaratie nu pot sa raspund la asta, dar suntem deschisi sa purtam o discutie destul de aplicata".

"Ne hotaram sa discutam. Dupa ce stabilim termenele unui eventual acord, il facem public", a mai spus Dragnea. Dan Diaconescu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca ii roaga pe toti acei oameni care conduc partide sa vina alaturi de el, pentru a face alianta anti-Basescu.

Despre discutiile dintre PP-DD si PSD, Dan Diaconescu a declarat ca acestea au avut loc intre secretarul general al partidului, Liviu Neagu, si vicepremierul Liviu Dragnea, pe sustinerea la nivel local, punctual, in Teleorman.

"PP-DD hotaraste soarta administratiei locale, sunt 34 de judete unde nu se pot face majoritati, in acest moment, dupa ruperea USL, si PP-DD poate stopa jaful facut de ciocoi. Putem face si cu unii si cu altii din cei pe care ii numesc ciocoi", a aratat Diaconescu.

El a spus ca personal nu a avut niciun fel de discutii cu PSD, ci secretarul general al PP-DD s-a intalnit cu Liviu Dragnea, pentru a discuta despre situatia de la Teleorman. "PSD are nevoie de noi, putem pune aceste conditii, sa dam votul, in functie de anumite conditii", a precizat Dan Diaconescu, adaugand ca exista discutii extinse si pentru alte judete.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News