Dragnea crede ca Ponta va castiga in instanta procesul de plagiat

Joi, 30 Iunie 2016, ora 14:11
6942 citiri
Dragnea crede ca Ponta va castiga in instanta procesul de plagiat
Foto: Antena 3

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca Victor Ponta va avea castig de cauza in instanta in cazul de plagiat.

Deocamdata, cazul se discuta doar pe linie administrativa, in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), si nu face obiectul vreunui proces in instanta.

"Eu nu cred ca va fi o decizie a instantei impotriva lui Victor", a comentat Liviu Dragnea fara a spune la ce se refera, dupa ce CNATDCU a hotarat joi ca fostul premier a plagiat in teza sa de doctorat.

Victor Ponta poate sa conteste acest verdict tot la CNATDCU, in termen de zece zile, caz in care se va forma o noua comisie de analiza a contestatiei, dupa care a doua decizie va fi definitiva si va trebui luata in considerare de ministrul Educatiei.

Deocamdata, el nu a dezvaluit daca va face aceasta prima contestatie, insa, daca o va face si va fi nemultumit de verdictul final, Ponta poate contesta mai departe, in contencios administrativ.

Dragnea ironizeaza verdictul de plagiat

Liviu Dragnea nu s-a incurcat insa cu asemenea detalii tehnice si a adoptat un ton ironic referitor la decizia de astazi.

"Am inteles ca asta a fost principala preocupare de ceva timp a acestui Guvern", a spus Dragnea.

"Cred ca este o veste buna pentru multi oameni. M-au sunat cativa fermieri, care mi-au spus ca acum, dupa ce s-a dovedit acest 'plagiat', ei nici nu mai au nevoie de subventii, nici nu mai trebuie sa iasa sa recolteze, cativa transportatori care au spus ca nu mai au nevoie nici de autostrazi, nici de drumuri.

Este o mare veselie in tara. Eu va spun, va spun, din punct meu de vedere, ca presedinte al partidului, aceasta hotarare este discutabila, pentru ca aceeasi comisie, in alta componenta, a luat alta decizie. Probabil ca Ponta va contesta, dar repet, nu cred ca era principala tema a unui Guvern tehnocrat", a continuat liderul PSD.

Pe de alta parte, Dragnea si-l doreste foarte mult pe Ponta candidat PSD la alegerile parlamentare.

"Imi doresc din toata inima ca Vicor sa fie candidat pentru alegerile parlamentare pentru ca are treaba si pana la alegeri si dupa alegeri", a adaugat liderul PSD.

Amintim ca, joi, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ca Ponta a plagiat in teza de doctorat si a solicitat Ministrului Educatiei emiterea ordinului prin care fostului premier i se retrage titlul de doctor in Drept.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea Ponta plagiat, #Victor Ponta plagiat, #Ponta plagiat doctorat , #Victor Ponta