Dosarul vizitei lui Liviu Dragnea în SUA. Fostul lider PSD cere strămutarea procesului de la Tribunalul București

Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 09:20 2615 citiri
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru vizita de la inaugurarea lui Donald Trump FOTO Facebook/Liviu Dragnea

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul vizitei în SUA, alături de patronul ziarului „Adevărul” Cristian Burci și alți inculpați, cere strămutarea procesului de la Tribunalul București la un tribunal de pe raza Curții de Apel București: Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița sau Teleorman.

Cererea de strămutare a procesului se judecă luni, 1 noiembrie 2020, la Curtea de Apel București. Potrivit fostului jurnalist Ionel Stoica, avocații lui Liviu Dragnea solicită strămutarea reclamând faptul că judecătoarea de la Tribunalul București căreia i-a fost repartizat dosarul ar fi semnat alături de alte mii de magistrați din toată țara un memoriu prin care se cerea guvernului și majorității PSD-ALDE din perioada 2017-2019 să renunțe la modificările aduse legilor justiției.

Ionel Stoica mai arată că avocații lui Dragnea se folosesc de faptul că judecătorii Curții de Apel București au decis deja, în cazul eliberării condiționate a lui Liviu Dragnea, că la Tribunalul București este o lipsă de imparțialitate colectivă. „Cum ar veni, are putere de lucru judecat, iar cererea de strămutare este o simplă formalitate în acest caz”, a mai punctat fostul jurnalist.

Liviu Dragnea, fost președinte PSD, este acuzat că a primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid în valoare de aproape 400.000 de dolari, care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA în ianuarie 2017, alături de premierul de atunci, Sorin Grindeanu, pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, care câștigase alegerile prezidențiale.

În schimbul avantajelor primite, Liviu Dragnea l-a numit consul general la Bonn pe cel care l-a ajutat, se arată într-un comunicat DNA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News