Dragnea acuza presa ca nu reactioneaza la "abuzurile" din Justitie

Marti, 03 Iulie 2018, ora 11:52
4625 citiri
Dragnea acuza presa ca nu reactioneaza la "abuzurile" din Justitie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Liviu Dragnea sustine ca nu mai vrea sa vorbeasca despre Codul Penal, deoarece orice ar spune el sau colegii lui, ceilalti au parerile lor.

De asemenea, liderul PSD a acuzat presa ca nu a reactionat la abuzurile si deciziile instantelor luate "pe baza unor articole neconstitutionale".

"Nu mai vreau sa vorbesc. Vorbim de un an si ceva de zile si concluzia mea e una singura: orice am spus eu sau colegii mei, fiecare a ramas la parerea lui, asa ca nu are rost (sa mai comentez - n.red.) ", a afirmat Liviu Dragnea.

"Stiti ce nu am vazut eu la voi (presa - n.red.)? Nicio reactie in toata perioada asta in legatura cu abuzuri, in legatura cu decizii ale instantelor luate pe baza unor articole neconstitutionale. Aici nu am vazut o reactie. Din acest motiv nu mai vreau sa discutam despre asta", a mai spus el.

Tariceanu: E bine ca exista controverse

La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut ca modificarea Codului Penal, oricand ar fi fost facuta, ar fi creat controverse.

"Sigur ca modificarea Codului Penal oricand va aduce controverse si e bine ca exista controverse, e bine ca exista puncte de vedere diferite, pentru ca traim intr-o societate democratica. Dar pana la urma, avand in vedere experienta dobandita pana acum in ceea ce priveste functionarea Codurilor, deciziile numeroase ale CCR privind admiterea exceptiilor de neconstitutionalitate unui numar foarte mare de articole din Codul Penal, practicile europene in materie, deciziile CEDO, recomandarile Comisiei de la Venetia, aceste modificari au dovedit ca sunt absolut necesare si sigur ca, in final, prin votul majoritatii, se va hotari forma in care vor fi adoptate", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Seful ALDE are convingerea ca era necesara schimbarea "filosofiei Codului Penal" prin punerea unui accent mai mare pe recupererea prejudiciilor.

"Convingerea mea este ca exista o nevoie de a schimba in acest moment filosofia Codului Penal, in sensul ca punem accent mai mare pe recuperarea prejudiciilor, pentru ca simpla trimitere in inchisoare a celor care au fost gasiti vinovati de justitie nu rezolva problema complet.

Ne dorim ca sumele care sunt considerate prejudiciu la bugetul statului sa fie recuperate si accentul va fi pus intr-o masura mai mare pe acest element", a mai spus acesta.

De asemenea, liderul ALDE a precizat ca definerea mai exacta a prevederilor din Codul Penal poate ajuta la eliminarea abuzurilor in baza carora "multi oameni nevinovati au ajuns sa fie condamnati".

"Credem ca si o definire mai exacta a prevederilor din Codul Penal va ajuta intr-un mod esential, pentru ca in viitor abuzurile si excesele care au fost constatate in ultimii ani in justitie si datorita carora probabil multi oameni nevinovati au ajuns sa fie condamnati sa fie eliminate.

Dorim o definire mai buna, mai clara a acestor prevederi din Codul Penal. Nu as putea spune daca sunt multumit sau nu, Comisia Juridica este cea care a facut aceasta munca importanta, cereti punctul de vedere al specialistilor de acolo", a mai spus Tariceanu.

Proiectul de modificare a Codului Penal va fi votat, marti, in plenul Senatului, in calitate de prima camera sesizata. Votul final va fi dat de Camera Deputatilor.

Vezi LIVE cum se desfasoara votul in plenul Senatului

Citeste si Liviu Dragnea, despre modificarea cu dedicatie a Codului Penal: Credeti ca astia ma lasa sa scap?

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Am telefonul deschis/ Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Am telefonul deschis/ Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Dragnea Tariceanu cod penal modificat , #Calin Popescu Tariceanu