Dragnea a stabilit cum sa fie candidatii PSD la europarlamentare. Ponta il provoaca sa deschida lista: Viteaz sau sobolan?

Sambata, 09 Martie 2019, ora 15:43
9742 citiri
Dragnea a stabilit cum sa fie candidatii PSD la europarlamentare. Ponta il provoaca sa deschida lista: Viteaz sau sobolan?
Foto: captura video

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca inca mai lucreaza la lista candidatilor la alegerile europarlamentare, dar a facut un portret robot al celor care vor trece de filtrul sau, inainte de a fi supusi votului poporului.

"Romanii vor avea de ales intre candidatii nostri, lista cred ca o sa o finalizam in maximum doua saptamani, cred ca si mai devreme, care vor trebui sa indeplineasca niste criterii destul de serioase.

In primul rand, sa fie patrioti in fiecare celula a corpului sau si a inimii sale. Asta este prima conditie. A doua conditie: sa stie sa vorbeasca, sa-si doreasca sa vorbeasca, sa aiba curaj sa vorbeasca si sa-si apere interesul national al tarii pe care o reprezinta acolo. Pentru ca asta fac toti, numai noua ni se spune ca e bine ca europarlamentari romani sa mearga acolo si sa injure Romania. In rest, nu exista asa ceva.

Al treilea criteriu: sa stie cel putin o limba straina. Al patrulea: sa inteleaga ce se intampla in institutiile europene si sa faca orice pentru ca fondurile europene care vin in Romania sa fie si mai mari. Al cincilea: sa fie respectati, sa invete sa comunice, sa vorbeasca cu partenerii nostri si din familia social-democrata europeana si din celelalte familii politice, pentru ca dosare importante si ma refer la dosare economice, dosare sociale, care pot afecta pozitiv Romania, sa fie sustinute si finalizate", a facut Liviu Dragnea portretul candidatului PSD la europarlamentare, potrivit Mediafax.

Chiar daca PSD nu are listele gata pentru alegerile din mai, Dragnea ameninta ca va face si liste negre cu politicieni de la celelalte partide.

"Cel putin de doi ani de zile, nu fac decat sa arunce in Romania ura, venin, otrava, noroi, pietre si sa ne injure pe noi, si, mai nou, am vazut ca se pun pe afise cu un procuror. Deci este cea mai clara dovada de politizare a justitiei pe care cineva si-a asumat-o, respectiv Partidul National Liberal", a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea se afla sambata la Slobozia.

Provocarea lui Ponta pentru Dragnea: Sa nu fie iar sobolan

Victor Ponta, fostul social-democrat, ii lanseaza insa o provocare lui Dragnea, aceea de a deschide listele PSD la europarlamentare. Ponta spune ca el o va face pentru Pro Romania, chiar daca nu se va duce la Bruxelles.

"La Alegerile pentru Parlamentul European va fi si un vot despre legitimitatea de a conduce Romania - doar votul cetatenilor iti poate da dreptul de a conduce! Eu voi candida alaturi de Corina Cretu pe lista ProRomania la Alegerile din 26 Mai 2019 (chiar daca nu voi merge in Parlamentul European ci imi voi continua mandatul de deputat in Parlamentul Romaniei).

Imi voi asuma succesul unui rezultat bun/sau esecul unei dezamagiri! Sper si cred ca ii voi avea alaturi pe toti cei care au votat in 2016 si sunt azi demagiti de faptul ca votul lor a fost furat si deturnat de Dragnea, Valcov, Dancila si Codrin!

Ma astept ca Liviu Dragnea sa aiba curaj sa deschida lista PSD (sa nu fie iar un sobolan care se ascunde in cotloane si ataca doar pe la spate) daca PSD va obtine tot 46% ca in 2016 inseamna ca el, Dragnea, are legitimitate sa conduca in continuare!

Daca fuge de raspundere si PSD nu mai primeste 46% din voturi este clar ca NU mai are dreptul sa ia toate deciziile in Romania! Dvs ce credeti ca va face? Va fi 'Dragnea sobolanul' sau 'Dragnea cel Viteaz'?", a postat sambata Ponta pe Facebbok.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dragnea alegeri europarlamentare candidati, #Dragnea portret candidati PSD europarlamentare 2019, #Ponta Dragnea sobolan , #Victor Ponta