Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > DNA
A   A   A

DNA a predat Sectiei de investigare a magistratilor, in fotocopie, dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea

DNA a predat Sectiei de investigare a magistratilor, in fotocopie, dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro
Seful interimar al DNA, Calin Nistor, a declarat ca a transmis o copie dupa dosarul Tel Drum - Liviu Dragnea la Sectia pentru investigarea magistratilor. Informatiile au fost solicitate pentru a fi probe intr-o ancheta.

Pe de alta parte, in cazul solicitarii de declinare a intregului dosar la Sectia pentru investigarea magistratilor, Nistor a explicat ca a fost sesizat procurorul general pentru a se pronunta.

"Noi am sesizat procurorul general pentru solutionarea conflictului pozitiv de competenta survenit intre DNA si Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) ...Corespondenta a fost purtata direct cu SIIJ, in doua cazuri.

Au fost solicitari de trimitere a dosarului, ei apreciau ca sunt competenti. Procurorul de caz si procurorul-sef sectie au apreciat ca in acea situatie competenta apartine DNA. Atunci, ei au sesizat procurorul general.
Era si o solicitare ca ar fi mijloc de proba la dumnealor. Noi le-am trimis in copie si dosarul. Solicitarea lor era ca acest dosar era un mijloc de proba. Se pot gasi inscrisuri intr-un dosar, ca sa fie mijloc de proba in alte cazuri. Nu cunosc sa fi fost adresate amenintari cu privire la obstructionarea justitiei, mie, personal, nu", a mai declarat seful interimar al DNA.

"Sper sa fie solutionat cat mai rapid"

El a dat detalii cu privire la ancheta din acest caz. De ce nu este solutionat?

"In acest caz, un raport de expertiza a fost depus in luna decembrie. Solutia este a procurorului, el isi stabileste termene, are un plan de ancheta. Si eu sper ca aceasta cauza sa fie solutionata cat mai rapid", a explicat Nistor.
Acesta a precizat ca orice procuror care ia cunostinta de actele dintr-un alt dosar are obligatia sa pastreze confidentialitatea datelor primite.

"Actele de urmarire penala au fost comunicate si aparatorilor inculpatilor", a mai anuntat Nistor.

Citeste si: DNA refuza pentru a patra oara sa trimita Dosarul Tel Drum-Dragnea la sectia Adinei Florea. Lazar trebuie sa decida
Facebook ShareTweet
 Vineri, 22 Februarie 2019, ora 14:42
 Autor:Ionel Stoica

 Articol citit de 11864 ori

Citeste si: