De ce Inalta Curte respinge cererile de revizuire a sentintei definitive din dosarul Referendumul - Liviu Dragnea

Joi, 04 Octombrie 2018, ora 11:4932570 citiri
De ce Inalta Curte respinge cererile de revizuire a sentintei definitive din dosarul Referendumul - Liviu Dragnea
Foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Inalta Curte a respins o noua solicitare de revizuire a sentintei date in dosarul fraudarii referendumului pentru demiterea fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, caz in care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Este a treia cerere de revizuire, facuta de unul dintre condamnatii din acest caz, care a fost repinsa.

Cererea de revizuire a sentintei a fost depusa de fostul presedintele al Sectiei 287 de la Suraia (Vrancea), Vili Stan (47 de ani), condamnat definitiv la o pedeapsa cu executare: 1 an si 10 luni. Acesta a fost gasit vinovat de complicitate la fraude electorale cu urna mobila si agresarea unei jurnaliste din Vrancea.

La completul de 5 judecatori

Inalta Curte a respins solicitarea facuta de acesta pe 22 mai 2018, dar Vili Stan a contestat decizia la completul de 5 judecatori. Primul termen al apelului: 22 octombrie 2018.

Potrivit motivarii studiate de Ziare.com, Vili Stan s-a plans ca a fost condamnat pentru o alta fapta decat cea pentru care a fost trimis in judecata. Motivul: pe parcursul cercetarii judecatoresti s-a dispus schimbarea incadrarii juridice. Inalta Curte a respins aceasta sustinere si a aratat ca nu este unul dintre motivele pentru care se poate face contestatie in anulare. Cererea a fost respinsa ca inadmisibila.

A doua cerere de revizuire

De asemenea, pe 22 iunie, Inalta Curte a respins ca inadmisibila o alta cerere de revizuire, cale extraordinara de atac, facuta de unul dintre inculpatii din dosarul Referendumul-Liviu Dragnea.

George-Tiberiu Balanescu a ramas cu sentinta definitiva de 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la infractiunea de falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News