Cum a ajuns Dragnea sa fie materie cenusie

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 11:34
6135 citiri
Cum a ajuns Dragnea sa fie materie cenusie

Liviu Dragnea nu recunoaste nimic din ce insinueaza insistent opinia publica la adresa sa.

L-as crede, daca n-as sti despre atentionarile de acum vreo trei ani, cand presa dadea de inteles ca Dragnea ii tragea presul de sub picioare lui Ponta si-l lasa in cadere libera. La acea data, Dragnea il asigura pe fostul premier de prietenia sa eterna.

L-as fi crezut, daca nu se jura la putin timp dupa asta ca nu-l intereseaza sa ajunga in fruntea partidului. Dupa un timp, insa, dadea vitejeste din coate tocmai ca sa ajunga in frunte, fara sa aiba concurenti si hotarat sa iasa primul concurand singur. Asa a ajuns lider.

Mai tarziu, l-am vazut cum saliva de bucurie sperand ca va ajunge premier, ceea ce s-ar fi si intamplat, daca i-ar fi permis legea si daca presedintele n-ar fi fost hotarat s-o respecte.

Si pana la urma nimic nu i-a scos mai bine la suprafata caracterul duplicitar, ca sa nu zic perfid, decat prietenia de nezdruncinat cu Grindeanu, zdruncinata insa atat de lamentabil, dupa ce se distrasera impreuna la prins stiuci - intamplator chiar in lacul Belina. Si, tot intamplator, dl Dragnea nu recunoaste ca ar avea vreo legatura cu respectivul lac.

Legatura cu lacul aveau poate Shhaideh si Plumb, doua doamne respectanbile si atat de inocente, incat ai zice ca nici prin cap nu le trecea ca incalca legea, atunci cand transferau un lac si un brat al Dunarii dintr-un patrimoniu in altul, ba chiar le declarau in afara bazinului hidrografic al fluviului!

Nu stiu pentru ce o faceau, nici dansele n-au dat vreo explicatie, dar, in opinia mea, totul era numai si numai ca sa-i asigure confortul liderului suprem al partidului, atunci cand il apuca dorul de hobby.

Poate ca economistei Shhaideh i-ar fi de iertat asa ceva, insa inginerul Rovana Plumb, care a fost cativa ani ministru al Mediului, ar trebui sa stie ce inseamna bazin hidrografic si sa-si dea seama ca, scotand prin hotarare afara din acest bazin un brat al fluviului si un lac aferent, e ca si cum ai scoate tabla inmultirii afara din cartea de matematica, printr-o lege organica.

Numai ca, in ce priveste cele doua doamne, chiar daca sunt de buna credinta si, in constiinciozitatea lor, erau fericite ca-si servesc seful cu desavarsita abnegatie, n-as pune chiar mana in foc nici ca n-au calcat legea si nici ca nu le-au ramas ceva urme pe talpa.

Nu degeaba se zbate insusi liderul sa stearga urmele cu detergentul partidului numit BPN, capabil sa hotarasca inaintea instantei competente nevinovatia celor doua posibile vinovate.

Dar asa e partidul: acolo, vorba liderului este sfanta si nu ma intreb de ce merg toti pe mana lui Dragnea. El i-a dus la victorie in alegeri, el e nadejdea social-democratiei, el le-a impartit ciolane dupa alegeri, este plin de idei, ii salveaza pe altii la ananghie si toata lumea stie ca numai el detine materia cenusie a partidului, capabila sa emane intelepciune.

Iar, in caz de mare primejdie, cand sabia lui Damocles iti va atarna deasupra capului, tot liderul iti va da prezumtie ca sa ai imunitate si sa te aperi nu numai de dusmani, dar si de justitia necrutatoare si oarba.

Asta cu prezumtia este asa greu de explicat, incat imi vine sa-mi imaginez un scenariu.

O familie refuza sa angajeze o manajera, pentru ca aceasta a fost concediata de acolo unde lucrase. Cei din familie au aflat ca vechilor proprietari le disparuse o lingurita de argint. Nu erau siguri ca e vina ei, dar nici nu voiau sa se lege la cap. Intrebarea este aceasta: au procedat corect, renuntand la ea?

Eu cred ca n-ar fi angajat-o nici dl Dragnea, nici dl Tariceanu, nici altcineva, intrucat insemna sa accepte in casa lor un om banuit de furt. Nedovedit, dar banuit. Iar cine a furat o data va fura si a doua oara.

Dar aceiasi domni Dragnea si Tariceanu, care acasa sigur n-ar angaja o menajera suspecta, pledeaza pentru nevinovatia celor suspecti si chiar sunt in stare sa le dea pe mana nu niste argintarie casnica, ci ditamai bugetul tarii, ceva care numara multe miliarde de lei. Vi se pare OK?

In opinia mea, doamnele Shaideh si Plumb pot sa se bucure de oricata incredere in partid, pot sa respecte cu consecventa principiile social-democratiei, partidul le poate tolera si poate conta pe ele, chiar daca sunt banuite de coruptie. E treaba lui.

Dar nimeni nu poate obliga statul sa lase pe mana lor patrimoniul nostru, al tuturor. Nici Dragnea, nici Tariceanu, nici partidul, nici altcineva. Pur si simplu, ele nu mai sunt compatibile cu inalta demnitate din Guvern. Asa suna, pe scurt, opinia presedintelui intr-o problema care pana la urma este de siguranta nationala.

Daca doamnele in cauza sunt atat de valoroase, partidul le poate oferi alte functii, cu mai putina raspundere si nu in Guvern. Cel mai bine, chiar in partid. In opinia mea, este o rusine pentru liderii PSD+ALDE sa sustina in Guvern persoane incompatibile respectivelor demnitati.

Dar sa intri in conflict pe aceasta tema cu presedintele tarii este mai mult decat rusine. Este un afront de neiertat.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Prezumtie nevinovatie Rovana Plumb, #Sevil Shhaideh suspecta penal, #Liviu Dragnea lacul Belina , #PSD