Continua replicile acide dintre Dragnea si Iohannis in scandalul ordonantei pe ANCOM

Joi, 04 Mai 2017, ora 16:33
4166 citiri
Continua replicile acide dintre Dragnea si Iohannis in scandalul ordonantei pe ANCOM
Foto: captura video Digi 24

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este de parere ca presedintele Klaus Iohannis a gresit atunci cand a criticat faptul ca Guvernul l-a scos prin ordonanta de urgenta din procedura de numire a conducerii ANCOM

Social-democratul sustine ca seful statului a avut doi ani la dispozitie pentru a face propuneri pentru Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, dar nu a facut-o.

"Aici a gresit domnul presedinte, pentru ca Guvernul a ajuns sa adopte o astfel de ordonanta din cauza presedintelui. Presedintele era cel care trebuia sa faca o propunere, are la Cotroceni doua propuneri, de doi ani - una trimisa de dl Ponta si una de Dacian Ciolos.

Avea timp sa citeasca cele propuneri, sa analizeze cu consilierii, daca nu erau bune le trimitea inapoi si cerea altele, dar de atat timp ANCOM nu are conducere. De asta s-a ajuns in situatia asta, s-a ajuns la blocaje, institutia nu mai functioneaza", a declarat Liviu Dragnea.

La observatia ca Palatul Cotroceni a transmis ca nu s-au primit propunerile, liderul PSD a raspuns: "A primit propunerile, eu am tot facut propuneri publice pentru presedinte".

Ulterior, purtatorul de cuvant al Administatiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, a explicat ca nu s-a transmis vreo propunere presedintelui de la sfarsitul mandatului lui Victor Ponta.

"Nu s-a transmis nicio propunere pentru presedintele Romaniei pentru niciuna dintre cele trei functii vacante, nu s-a avansat nicio propunere din partea Guvernului Ciolos.

Un nume transmis in urma cu doi ani de catre un fost premier pe final de mandat, neasumat de premierul Grindeanu, nu este o propunere serioasa. E doar un artificiu pentru eliminarea presedintelui din procedura de numire.

Cum ar fi fost ca presedintele Romaniei sa faca o propunere din partea unui alt premier al unui alt guvern?", a spus Dobrovolschi.

Amintim ca, in urma cu o saptmana, pe 27 aprilie, Guvernul l-a scos prin ordonanta de urgenta pe Iohannis din procedura de numire a conducerii ANCOM.

O zi mai tariu, Administratia Prezidentiala a transmis, referitor la decizia Guvernului, ca a fost dat "alt semnal ingrijotator in legatura cu modul netransparent in care actioneaza" acesta, iar "ordonanta pur si simplu a rasarit pe ordinea de zi a Guvernului, ordinea de zi suplimentara".

Miercuri, Klaus Iohannis a declarat ca "speta ANCOM seamana izbitor cu OUG 13" si ca "aceasta coalitie care e la putere a vrut sa-mi arate mie ca face jocul, dar asta am stiut si inainte".

Joi, PNL a anuntat, prin vocea presedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, ca se va adresa oficial Comisiei Europene in legatura cu acest caz.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dragnea Iohannis ANCOM, #Iohannis exclus procedura numire ANCOM, #Guvern ordonanta urgenta Iohannis ANCOM , #presedinte PSD
Comentarii