CEC Bank trebuie sa-i plateasca fiului lui Liviu Dragnea daune morale de 25.000 de euro, dupa ce RISE Project i-a publicat extrasele de cont

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 16:48
10841 citiri
CEC Bank trebuie sa-i plateasca fiului lui Liviu Dragnea daune morale de 25.000 de euro, dupa ce RISE Project i-a publicat extrasele de cont
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

CEC Bank trebuie sa-i plateasca lui Valentin Stefan Dragnea, fiul fostului lider PSD, Liviu Dragnea, suma de 25.000 euro, in echivalent in lei la cursul BNR la data platii, reprezentand despagubiri pentru prejudiciul moral suferit de acesta dupa ce RISE Project i-a publicat extrasele de cont.

Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti si poate fi contestata cu recurs la Inalta Curte. CEC Bank mai trebuie sa-i plateasca lui Dragnea jr. suma de 7.000 de lei, drept cheltuieli de judecata, conform portalului instantei.

In februarie 2019, in faza de fond a procesului, Tribunalul Bucuresti a constatat caracterul ilicit al CEC Bank de a genera in datele de 28 septembrie 2017 si 15 decembrie 2017, fara acordul lui Valentin Stefan Dragnea, doua extrase de cont si "de a le furniza unor terte persoane pentru a fi facute publice," dar a respins plata daunelor morale.

In acest proces, Valentin Stefan Dragnea cere daune de 100.000 de euro.

Articolul RISE

Practic, totul incepe in februarie 2018, atunci cand RISE Project publica articolul "Dragnea, cu banii in retragere".

In momentul publicarii, puterea lui Liviu Dragnea era la apogeu, controla Parlamentul, Executivul si institutiile statului.

Articolul descria modul in care mai multe proprietati ale Tel Drum au ajuns la societatea Zooveg 2010, controlata de Dragnea Jr.

O alta dezvaluire privea modul in care dividendele de la firma Zooveg 2010 au ajuns in contul lui Dragnea Jr si ce s-a facut cu acesti bani. Aceasta parte din articolul de presa era facuta in baza unui extras personal de cont bancar al lui Valentin Stefan Dragnea.

Potrivit sursei citate, documentul a fost emis pe 15 decembrie 2017, de sucursala CEC Bank din Corabia si acopera ultimul trimestru al anului respectiv (6 septembrie - 15 decembrie 2017).

RISE dezvaluia ca Dragnea jr. a capitalizat cu o parte din bani celebra ferma de porci Salcia, iar o alta parte i-a trimis surorii sale, Alexandra Maria, cu titlul de cadou sau donatie.

Procesul lui Dragnea Jr

Dupa publicarea articolului, Valentin Stefan Dragnea a deschis pe 23 aprilie 2018 un proces la Tribunalul Bucuresti impotriva CEC Bank si a cerut sa constate caracterul ilicit al CEC Bank de a genera fara acordul sau extrasele de cont, daune morale de 100.000 euro, obligarea CEC Bank, pe cheltuiala acesteia, la publicarea in integralitate a hotararii de condamnare intr-un cotidian national de larga raspandire si cheltuieli de judecata.

Dragnea Jr. arata ca aceste extrase cont au fost incredintate unor terte persoane, devenind subiectul mai multor articole de presa, "in care au fost facute numeroase speculatii neadevarate cu privire la provenienta si destinatia sumelor de bani, imaginea sa fiind astfel grav prejudiciata."

In plus, prin divulgarea neautorizata, cu incalcarea secretului bancar, de catre CEC Bank a informatiilor a extraselor de cont, au fost facute publice date personale, atat date financiare, cat si domiciliul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Stefan valentin Dragnea CEC, #CEC bank Rise project, #Drajnea junior CEC, #Rise project cec , #PSD
Comentarii
Poza lia_stoenescu
lia_stoenescu
rank 5
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Si ce sume avea in cont baiatul puscariasului ?...sau este secret ?