Ce scrie Reuters despre "asasinatul" lui Dragnea si demonizarea lui Soros, care a devenit o moda in democratiile cu probleme

Miercuri, 22 August 2018, ora 15:10
14028 citiri
Ce scrie Reuters despre "asasinatul" lui Dragnea si demonizarea lui Soros, care a devenit o moda in democratiile cu probleme
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presa internationala scrie, miercuri, despre declaratiile si acuzatiile fara acoperire facute aseara de Liviu Dragnea, inclusiv aceea ca miliardarul George Soros ar fi platit patru asasini anul trecut ca sa-l ucida.

Agentia internationala de presa Reuters, cea mai mare din lume, prezinta pe larg declaratiile, alternandu-le cu precizari si comentarii menite sa le ofere contextul necesar cititorilor.

Jurnalistii scriu ca Dragnea a inceput intai cu acuzatii la adresa presedintelui Klaus Iohannis, sustinand ca protestul antiguvernamental soldat cu sute de raniti ar fi fost o "lovitura de stat esuata" in spatele caruia el il vede pe seful statului.

Reuters explica apoi cum protestul din 10 august la care au participat in jur de 100.000 de oameni s-a desfasurat in cea mai mare parte pasnic, dar cum interventia in forta a jandarmilor cu tunul cu apa si gaze lacrimogene a facut ca peste 450 de persoane sa aiba nevoie de ingrijiri medicale.

"Unii protestatari au aruncat sticle si pietre catre jandarmi, insa multe imagini video ii arata pe acestia din urma cum bat protestatari non-violenti, care tin mainile sus", scrie agentia citata, continuand cu cateva explicatii despre cazierul lui Liviu Dragnea.

Ziua in care, in Romania, s-a incercat uciderea libertatii - cum s-a transformat un protest pasnic intr-un teatru de razboi (Foto si Video)

"Protestele anti-guvernamentale au avut loc continuu de cand PSD a preluat guvernarea anul trecut si a incercat in mod repetat sa slabeasca legislatia anticoruptie", mai scriu jurnalistii straini.

Ei precizeaza si ca Dragnea a anuntat ca vrea suspendarea lui Klaus Iohannis, pe care ar putea sa o obtina cu ajutorul partenerului de coalitie, ALDE, dar si ca a acuzat multinationalele si bancile ca ar fi finantat si incurajat protestele.

"Transparency International pozitioneaza Romania printre cele mai corupte tari din Uniunea Europeana si Bruxelles-ul monitorizeaza indeaproape sistemul judiciar romanesc", puncteaza apoi agentia internationala.

Articolul continua cu prezentarea declaratiilor lui Dragnea legate de presupusa tentativa de asasinat comandat de George Soros si se incheie cu urmatoarea concluzie: "Tendinta de a-l demoniza pe Soros, un om de afaceri cu origini ungaro-americane care finanteaza organizatii de caritate si ONG-uri din lumea intreaga prin Fundatia sa Open Society, este raspandita in statele cu democratii iliberale din Europa Centrala si de Est, precum Ungaria sau Polonia".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Reuters comenteaza declaratii Dragnea asasinat Soros , #condamnat