Ce nu stie Dragnea despre sentinta abuziva din cazul Nita, pe care a dat-o exemplu ca sa justifice necesitatea amnistiei

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 02 Octombrie 2018, ora 09:11
23830 citiri
Ce nu stie Dragnea despre sentinta abuziva din cazul Nita, pe care a dat-o exemplu ca sa justifice necesitatea amnistiei
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, intr-o emisiune televizata, ca in Romania "trebuie data amnistie", din cauza abuzurilor din Justitie si a magistratilor care au dosare penale.

In emisiune, liderul PSD a dat exemplul fostului ministru Constantin Nita, care e in puscarie, si in motivarea caruia s-ar fi scris ca nu sunt probe ca a luat mita, dar nici el nu a putut demonstra ca nu a luat.

Constantin Nita executa 4 ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de trafic de influenta. Fostul ministru a primit aceeasi pedeapsa in faza de fond a procesului.

In aceeasi emisiune, Dragnea l-a laudat pe judecatorul Stefan Pistol, de la Inalta Curte, cel care a facut opinie separata in cazul condamnarii sale: "a explicat destul de bine si apreciat de ce trebuia sa fiu achitat". Acelasi judecator care a facut parte din completul care l-a condamnat pe Constantin Nita.

Un judecator pe care Dragnea il lauda in cazul propriei decizii, dar il critica pentru condamnarea lui Nita, in contextul in care dadea exemple de abuzuri in Justitie si magistrati posibil santajati cu dosare penale.

Colegi de complet

Cazurile Constantin Nita si Liviu Dragnea (Angajarile fictive la DGASPC Teleorman) au fost repartizate la acelasi complet de judecata in faza de fond a proceselor: Completul 2 Fond.

Dosarul lui Nita - pe 15 iunie 2016, al lui Dragnea - pe 15 iulie 2016.

De altfel, cei doi politicieni s-au si intalnit in sala de judecata. Completul era format din Stefan Pistol, Geanina Arghir si Ana Maria Dascalu.

Pe 26 mai 2017, Inalta Curte a dat decizia de condamnare a lui Nita. In septembrie 2017, Dascalu s-a pensionat din magistratura, iar locul ei in complet a fost luat de judecatorul Constantin Epure.

Potrivit procedurii, probatoriul in cazul lui Liviu Dragnea a fost readministrat. Sentinta a fost data pe 21 iunie 2018. Arghir si Epure au decis condamnarea lui Dragnea la 3 ani si 6 luni, iar Pistol a fost pentru achitarea politicianului.

Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Liviu Dragnea, #Constantin Nita, #Stefan pistol, #dragnea nita, #dragnea pistol , #DNA