Campania n-a inceput, dar Dragnea arunca deja cu bani: Promite cate 20.000 de lei pentru fiecare gospodarie din nord-estul tarii

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 16:52 8582 citiri
Foto: Facebook/PSD

Oficial campania electorala nu a inceput, dar presedintele PSD, Liviu Dragnea, e in turneu prin tara si promite deja pomeni din ce in ce mai costisitoare pentru buget.

Cea mai noua a fost anuntata vineri, la Botosani, cand Dragnea a spus ca Guvernul va aproba "cat de curand", prin OUG, un program de sprijin punctual pentru nord-estul tarii prin acordarea a 20.000 de lei pentru fiecare gospodarie pentru imbunatatirea conditiilor de locuire in mediul rural.

"Programul se adreseaza cetatenilor, persoane fizice si va fi aprobat cat de curand prin OUG si nu are caracter de ajutor de stat", a sustinut Liviu Dragnea.

Iata cum si-a argumentat decizia liderul PSD.

"Plecand de la ideea ca aceasta regiune are un PIB pe locuitor de 27.000 de lei fata de 44.000 de lei media nationala, am gandit, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru aceasta regiune. (...)

Este vorba in primul rand de acordarea a 20.000 de lei pentru fiecare gospodarie pentru imbunatatirea conditiilor de locuire in mediul rural si dotarea gospodariilor cu utilaje agricole. Cei care vor si mai multi bani pot merge pana la 40.000 de lei si le putem acorda garantii pentru credit", a promis liderul PSD.

Liviu Dragnea a enumerat o serie de obiective pentru care ar putea fi folositi banii primiti de la stat: "Vorbim de izolarea termica si energetica prin anvelopare si tamplarie termoizolanta, incalzire cu centrale termice, conectarea gospodariilor la reteaua de apa, canalizare si gaze, amenajarea de grupuri sanitare in interiorul locuintei, apa calda menajere prin sisteme solare".

El a mai spus ca un alt element este o schema de ajutor de stat pentru sustinerea zonelor celor mai defavorizate prin incurajarea investitiilor si a crearii locurilor de munca intr-un context durabil.

Liviu Dragnea a mai sustinut ca prin aceasta "schema" vor fi sprijinite diverse obiective, cum ar fi "constructiile pentru sanatate, pentru industria alimentara, constructiile turistice si constructiile de depozitare".

Liviu Dragnea si Viorica Dancila se afla vineri la Botosani, unde este aleasa noua conducere a filialei locale.

Citeste mai multe despre Dragnea, intampinat de protestatari si la Botosani: Infractorule! Rusine!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News