Caii verzi de pe peretii domnului Dragnea

Joi, 04 Octombrie 2018, ora 11:35
11505 citiri
Caii verzi de pe peretii domnului Dragnea

Nu mi-as fi permis sa avansez un titlu precum cel de mai sus, daca presedintele PSD nu ne-ar servi, din cand in cand, si chiar destul de des, mesaje care par venite dintr-o lume cel putin paranormala.

Duminica seara, referindu-se la evenimentele din noaptea de 10/11 august, domnul Dragnea, deh, al treilea om din stat, si-a permis sa informeze publicul ca "s-a vorbit despre tabere de instruire a protestatarilor violenti in munti".

Cum adica "s-a vorbit"? Cine a vorbit? Un calator din tramvai? Un vecin de bloc? Si ce crezare merita un asemenea palavragiu anonim, incat sa-l bage in seama liderul celui mai puternic partid? Nu-mi vine sa cred ca presedintele Camerei Deputatilor lanseaza o informatie atat de fantasmagorica, fara alta baza decat aceea ca "s-a vorbit".

Din ridicol, in derizoriu

Si asta tocmai domnul Dragnea, totdeauna scandalizat cand aude ca "se vorbeste" pe seama sa! O-ho-o, cate se vorbesc si chiar se comunica "pe surse", iar domnia sa le respinge brutal!

Au auzit toti romanii despre niste afaceri ale sale in Brazilia, despre faptul ca detine acolo proprietati prin interpusi, ca a cheltuit exuberant in acea tara exotica, plimbandu-si de nenumarate ori tanara amoreza, ca are afaceri ascunse si in Romania, tot prin interpusi, ca tot acestia detin in numele lui proprietati fabuloase, ca si-a pregatit conturi di granda in banci straine pentru cazul cand drumul gratiilor ar deveni inevitabil, s-au mai vorbit si se mai vorbesc inca multe, multe altele.

Niciuna nu este (inca) dovedita cu probe in instanta, dar oricare din ele mi se pare mai verosimila, mai credibila si as zice mai serioasa decat asta cu taberele de instruire din munti.

Pe domnul Dragnea il indigneaza informatiile nedovedite (inca!) la adresa sa, dar lanseaza cu nonsalanta altele imposibile, despre o lovitura de stat pe care, desigur, numai curajul legendar al doamnei Carmen Dan si intelepciunea proverbiala a doamnei Viorica au stopat-o.

Cine minte o data minte mereu

La fel de cinica, dar si mai fantezista mi se pare o alta "stire", lansata tot de liderul PSD, ca sa-si justifice referendumul pentru "familia traditionala": "pe oameni ii sperie ca exista tari in care s-a legalizat casatoria dintre un om si un animal".

Presa a replicat numaidecat, afirmand pe buna dreptate ca nu exista in acest moment nicio tara in lume, unde sa fi fost legalizata o asemenea casatorie, intre oameni si animale.

Sa-si fi batut cineva joc de dl Dragnea, plasandu-i de bune niste stiri false, ca sa-l faca de bacanie? Sa fie dumnealui atat de naiv incat a luat o bazaconie drept informatie buna si s-a prezentat cu ea in fata telespectatorilor? Sau a nascocit-o el insusi, fara teama ca se face de rasul curcilor si telespectatorii il vor taxa ca atare?

Afirmatia, oricum ai lua-o, tot minciuna este, iar, daca presedintele Camerei Deputatilor minte cu atata dezinvoltura, inteleg de ce credibilitatea domniei sale in fata electoratului se cam apropie de zero.

Romanul spune ca cine a mintit o data va minti si a doua oara, si a zecea oara, va minti tot timpul. Ca urmare, nu-l mai pot crede pe dl Dragnea in mai nimic din ce spune. Nici atunci cand pretinde ca ar fi fost condamnat pe nedrept in cele doua sentinte, nici cand sustine ca n-ar promova legile in interes personal, nici cand isi sustine nevinovatia in tot ce este banuit, nici atunci cand ne promite marea cu sarea in programele sale de guvernare, care au indatorat tara cu miliarde de euro.

Cogeamitea presedintele celui mai mare partid din Romania nu intelege ca un om de stat este dator sa se tina departe de neadevar, iar, daca o singura data a calcat stramb, atunci publicul il va taxa tot timpul ca atare, amintindu-si de istorioara cu Petrica si lupul, invatata la gradinita.

Auzi, cine ne da exemplu de familie traditionala!

In ce ma priveste, nu mi se pare ca domnul Dragnea ar fi omul cel mai potrivit sa tina sus stindardul luptatorilor pentru familia traditionala cu care se tot faleste. Eu, in locul domniei sale, as fi pus capul la cutie, la una ca asta. Nu domnul Dragnea poate fi simbol pentru familie.

In opinia mea, atunci cand intreaga natiune este chemata sa se pronunte despre familie, ar fi normal ca acela care cheama sa fie el insusi exemplu pentru ceea ce cere.

Daca te stii exemplar, atunci lasa-i pe altii sa le explice romanilor cum trebuie sa fie familia, cum trebuie aparata ea si, daca exista de undeva vreun pericol, sa punem pirostriile unui biped impreuna cu un patruped.

Ar fi fost mult mai convingator liderul social-democrat daca, in loc sa ne ameninte cu zoofilia, ar trage cu coada ochiului spre istorie, acolo unde s-a format traditia, unde, din generatie in generatie, familiile de romani s-au perpetuat fara teama ca o iau razna si, mai ales, fara politruci care sa-i aduca pe linia cea buna, cu blagoslovenie chiar de la altar.

Istoria te invata multe, daca o cunosti

Nu-mi iese din minte, de exemplu, familia tragicului domnitor Constantion Brancoveanu, cu adevarat traditonala. Ilustrul nostru stramos a crescut 11 copii (4 baieti si 7 fete), alaturi de sotia sa Maruca, de care, asa cum voi arata mai jos, nici moartea n-a reusit sa-l desparta.

Cand domnitorul mazilit a fost chemat la padisah pentru pedeapsa capitala, familia n-a pregetat sa-l insoteasca, gata sa-i imparta soarta. Acolo, doamna Maruca a primit cumplita veste ca sotul si cei patru baieti au fost executati.

Capul a cazut de pe trup, dar doamna a vegheat singura ca toate trupurile sa fie ingropate intr-o manastire ortodoxa, de pe insula Halki.

Mai mult, dand dovada de indrazneala, dar si dragoste fata de sot, i-a adus osemintele mai tarziu si pe ascuns in tara, ingropandu-le dupa datina - adica traditie - in biserica "Sfantul Gheorghe - Nou", din Bucuresti, unde se afla si astazi.

Acolo a dat porunca sa fie ingropata si ea, ca si cum ar vrea sa lase mesaj posteritatii ca pe o adevarata familie traditonala nici moartea nu o desparte.

Familia este pentru societatea romaneasca ceva mult mai adanc decat ce isi inchipuie domnul Dragnea, iar traditia s-a dovedit de neclintit, fara sa fi fost sustinuta de pravile, ucazuri sau de un paragraf din Constitutie, votat in referendum.

Crezand ca numai stirile senzationale il vor scapa de la prabsirea credibilitatii, liderul PSD ne debiteaza adevarati cai verzi pe pereti: ca protestatarii au fost instruiti in munti, ca ne paste casatoria dintre oameni si dobitoace, ca era sa ne dam singuri o lovitura de stat, ca manifestantii au vrut sa ocupe Palatul Victoria, ca George Soros vrea sa destabilizeze Romania, ca manifestantii sunt finantati din SUA si cate si mai cate altele.

Din cand in cand, ii mai da o mana de ajutor si doamna Dancila, la nivelul si cu mintea domniei sale: "jandarmerita a fost batuta de protestanti". Atata ar lipsi, sa fi spus ca a fost batuta de ortodocsi! Isi punea in cap toata Patriarhia, Doamne iarta-ma!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Referendum familia tradtionala, #Liviu Dragnea familia tradtionala, #Liviu Dragnea referendum, #Vioricva Dancila prim ministru , #PSD