Apelul lui Dragnea impotriva condamnarii la inchisoare a inceput cu o amanare. N-ar fi apucat sa isi ia avocat

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 08 Octombrie 2018, ora 09:30
47206 citiri
Apelul lui Dragnea impotriva condamnarii la inchisoare a inceput cu o amanare. N-ar fi apucat sa isi ia avocat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Judecarea apelului lui Liviu Dragnea impotriva sentintei de condamnare la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Copilului Teleorman a inceput cu o amanare dupa ce mai multi inculpati, inclusiv seful PSD, au spus ca nu au avut timp sa isi angajeze avocati.

Astfel, sedinta de judecata va fi reluata pe 5 noiembrie.

In acest caz, si procurorii DNA au facut apel si cer o pedeapsa mai mare. Potrivit portalului Inaltei Curti, doua persoane din dosar nu au mai declarat apel. Este vorba despre una dintre secretarele PSD, angajate fictiv la DGASPC Teleorman, Anisa Niculina Stoica, care a fost condamnata la 1 an de inchisoare cu suspendare, si de Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Dragnea, care a fost amendata cu 1.000 de lei.

In fata Inaltei Curti a avut loc si un incident. Mai multe persoane, majoritatea in varsta, au venit cu pancarte si mesaje de incurajare pentru Liviu Dragnea. Ei au spus insa ca nu protesteaza, ci il sustin pe seful PSD. Au fost prezenti insa si cativa protestatari #Rezist, unul dintre ei fiind amendat de Jandarmerie cu 500 de lei pentru "tulburarea linistii publice".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante informatii de la Inalta Curte referitoare la apelul facut de Dragnea impotriva condamnarii la inchisoare:

09:37 - In fata Inaltei Curti se stransesera si cativa protestatari #Rezist. Jandarmeria l-a amendat pe unul dintre ei cu 500 de lei pentru tulburarea linistii publice. Este Marian Morasanu, zis Ceausescu.

09:30 - Magistratii au amanat judecata pentru 5 noiembrie, astfel incat sa aiba timp inculpatii care sustin ca n-au avut timp sa-si angajeze avocati, inclusiv Liviu Dragnea, sa-si ia aparare.

09:28 - DNA a aratat ca nu a contestat sentinta in cazul Anisei Stoica si Bombonica Prodana.

09:20 - Liviu Dragnea a trimis pe email, pe 5 octombrie, o cerere de amanare, pentru angajarea unui avocat. El nu s-a prezentat azi la Inalta Curte.

09:17 - Este primul complet de 5 judecatori, dupa intrarea in vigoare a Legii pentru organizare judiciara, in care procurorul DNA sta langa avocati, in primul rand.

09:10 - Liviu Dragnea si mai multi inculpati din dosar au avocati din oficiu.

09:00 - Oamenii din fata Inaltei Curti spun ca nu au venit sa protesteze, au venit sa-l sustina pe Dragnea, potrivit corespondentului Ziare.com.

Foto: Ziare.com/Ionel Stoica

08:50 - A venit si Toni Grebla la Inalta Curte. L-a intrebat presa ce l-a recomandat pentru sefia SGG: "Vocea si talentul". Fostul judecator CCR are termen astazi in dosarul de coruptie, dupa ce DNA a contestat decizia de achitare data in prima instanta.

08:44 - Sunt in jur de 20-30 de persoane, majoritatea batrani, care au venit sa-l sustina pe Dragnea. Au pancarte cu: "Dragnea, proces politic", "Nu Securitate" sau "Fara protocoale".

Foto: Ziare.com/Ionel Stoica

Se contesta completele

Fostul avocat al Bombonicai Prodana in acest dosar, Adrian Toni Neacsu, a depus, in urma cu doua saptamani, o plangere la ICCJ, impotriva hotararilor care au stabilit componenta completelor de 5 judecatori in materie penala in anul 2018.

Neacsu apara in prezent una dintre inculpatele din dosar, Olguta Sefu, fosta sefa in cadrul DGASPC Teleorman.

In document a fost invocata nelegalitatea hotararilor privind desemnarea in complet a unor judecatori care nu au fost trasi la sorti, potrivit legii in vigoare in anul 2017, cand s-a stabilit compunerea celor doua complete de 5 judecatori.

Si Dragnea a fost nemultumit de cum s-au format aceste complete de 5 judecatori. De altfel, premierul Viorica Dancila a sesizat, pe 2 octombrie, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), privind existenta unui posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), privind formarea completelor de 5 judecatori.

CCR anunta ca, pana in data de 16 octombrie, partile implicate in conflictul sesizat de premier pot depune, in scris, punctele de vedere.

Ziua VIP-urilor

La termenul de luni, completul care-l judeca pe Liviu Dragnea are pe masa dosarele unor persoane cunoscute cum ar fi cel al fostului judecator CCR, Toni Grebla - in prezent secretar general al Guvernului, fostului ministru al Educatiei, Mihnea Costoiu, fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, fostului deputat PSD Constantin Adascalitei sau fostului primar al orasului Bacau Romeo Stavarache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Liviu Dragnea DGASPC telroman, #Liviu Dragnea Inalta Curte, #Liviu Dragnea apel, #Liviu Dragnea sentinta , #condamnat
Comentarii
Poza MATAPSD
MATAPSD
rank 5
Eu am pariat deja ca Dragnea se va alege cu 5 ani de puscarie.
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5