Aberatia zilei: Surpriza Guvernului pentru Dragnea cel mult iubit

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 11:04
49203 citiri
Aberatia zilei: Surpriza Guvernului pentru Dragnea cel mult iubit
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Daca auzindu-l aseara pe Liviu Dragnea spunand ca habar n-avea de intentia Guvernului de a da ordonantele pe Justitie ati avut o puternica senzatie de deja vu si de lehamite, este firesc.

Actualul presedinte PSD a imbratisat metoda "habar n-am" parafata dupa martea neagra de predecesorul sau la sefia partidului social-democrat, Victor Ponta.

In decembrie 2013, cand Parlamentul facea harcea-parcea Codul Penal in favoarea infractorilor, Victor Ponta se afla in Africa de Sud la inmormantarea lui Nelson Mandela, asa cum Dragnea a fost acum in SUA la investirea lui Donald Trump.

"Eu n-am fost marti aici, n-am scos parlamentari din sala, n-am bagat in sala, eram la Johannesburg. Parlamentul de aia legifereaza, nu trebuie sa imi ceara mie voie (...) Dincolo de declaratiile politice, va spun ca nu trebuia neaparat sa stiu eu de tot ce voteaza Parlamentul. Parlamentul este seful Guvernului, si nu invers", a fost modalitatea in care Ponta a incercat sa scape de raspundere.

La fel de inocent se declara acum Liviu Dragnea, care a spus joi seara despre OUG pe Justitie:

"Nu, vorbesc foarte serios. In subiectul asta trebuie sa vorbiti cu Guvernul. Cu premierul si cu ministrul Justitiei. Si eu m-am uitat cu foarte multa curiozitate, dupa ce m-am intors din America, n-am inteles foarte mult, exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad totusi o linie clara. Nici nu am vorbit cu ei si nici nu vreau sa vorbesc cu ei acest lucru".

Cum sa mai crezi asa ceva?

Sa analizam intai afirmatia fostului premier. La vremea respectiva, Ponta era presedintele PSD (partidul care impreuna cu PNL avea majoritatea in Parlament gratie USL), socrul sau (Ilie Sarbu) era liderul de grup al senatorilor social-democrati, iar unul dintre oamenii-cheie care au pregatit si coordonat votul a fost Florin Iordache, un apropiat al lui Ponta.

Asadar, e foarte putin probabil ca majoritatea parlamentara sa fi luat atunci o decizie fara ca aceasta sa ajunga inainte si la urechile lui Ponta.

Situatia din 2017 este si mai aberanta. Liviu Dragnea este presedintele PSD, seful Camerei Deputatilor si, potrivit propriilor spuse, cel care trebuia sa devina premier, insa o lege "neconstitutionala" nu i-a permis asta.

Mai mult, acum nici macar o luna, Dragnea sustinea ca e singurul care cunoaste programul de guvernare, iar premierul de jure o sa il invete si el.

"Nu e nicio rusine, singurul care stie acel program din scoarta-n scoarta sunt eu, dar si Sevil Shhaideh a inceput sa se uite si la partile la care nu lucrase si Sorin Grindeanu a inceput aseara", declara Dragnea pe 30 decembrie.

Pai bine si deci Guvernul a comis-o acum de capul lui si pe langa programul lui Dragnea?

Bomboana de pe coliva este ca insusi ministrul Justitiei si artizanul ordonantelor e nimeni altul decat acelasi Florin Iordache, iar pentru scrierea efectiva a textului OUG privind gratierea s-a folosit un computer de la Cancelaria lui Liviu Dragnea.

Dar cum sa admiti ca Guvernul pus de tine iti dedica doua acte normative foarte importante, despre care nu ai suflat o vorba in campania electorala? Cum sa recunosti ca ai avut ceva de-a face cu cele doua OUG, scrise parca special pentru tine?

De gratiere, daca va fi adoptata in actuala forma propusa de MJ, se va bucura si Liviu Dragnea, pentru ca OUG vizeaza inclusiv condamnarile cu suspendare, iar seful PSD are la activ o astfel de sentinta in dosarul Referendumul.

La fel, de modificarea Codului Penal, asa cum e gandita acum, va beneficia si Liviu Dragnea, pentru ca este trimis in judecata intr-o speta de abuz in serviciu cu prejudiciu sub 200.000 de lei, fapta dezincriminata de OUG.

Probabil insa aceste doua coincidente sunt un cadou-surpriza de la Guvern pentru liderul mult iubit.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea ordonanta gratiere, #Dragnea Ponta martea neagra , #PSD