Cum să-ți faci livingul confortabil ?

Advertorial
Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 16:30
3549 citiri
Cum să-ți faci livingul confortabil ?
FOTO: adobestock.com

Una dintre cele mai frecvente întrebări atunci când te apuci de amenajat locuința este cum îți poți face casa să se simtă confortabilă și primitoare? Ai ales canapeaua visurilor tale, ai cumpărat o nouă măsuță de cafea și ai decorat cu câteva dintre lucrurile tale preferate, dar nimic nu pare să le combine pe toate într-o schemă calmă și coerentă.

Nu este nevoie de mult pentru a aduce o senzație caldă și primitoare unui spațiu, dar necesită puțină gândire și atenție. Nu este vorba doar de a aprinde câteva lumânări și de a scoate o pătură moale. O cameră de zi confortabilă face ca locuința să se simtă ușoară și naturală, deoarece a fost concepută având în vedere confortul, de la modul în care este aranjat mobilierul până la modul în care este iluminat și ce materiale au fost folosite. A face un spațiu confortabil înseamnă a atrage toate simțurile, nu doar cum ar putea arăta o cameră. Trebuie să te gândești la miros, atingere și sunet, astfel încât totul să vină împreună pentru a crea o ambianță familiară, propice relaxării. Fă-o bine și îți vei crea propriul sanctuar în care abia aștepți să petreci timp.

Folosește texturi interesante

Evită să folosești materiale artificiale sintetice și suprafețele strălucitoare și înlocuiește-le cu materiale naturale, cum ar fi lemn ușor pătat, ratan, iută, bumbac organic și in. Oamenii sunt atrași de textură pentru că mintea este în mod natural suspicioasă față de orice este prea perfect sau șlefuit. O suprafață curată poate părea plictisitoare și unidimensională pentru ochiul nostru, dar adaugă ceva tactilitate și complexitate și începe să pară interesantă și intrigantă.

Forme netede și margini rotunjite

Un living confortabil are nevoie de forme netede, curbate pentru a oferi o senzație primitoare. Marginile dure, ascuțite și multe linii drepte sugerează o senzație de rigiditate și inflexibilitate, dând impresia că trebuie să stai drept și să iei totul în serios. Crează o ambianță mai relaxantă, lăsând camera de zi să îți sugereze un tip de comportament mai lipsit de griji. Mobilierul circular, cum ar fi o măsuță de cafea rotundă, te încurajează să stai în jurul lui, așa cum făceam cândva în jurul unui foc, în timp ce colțurile rotunjite ale articolelor precum canapele și fotolii le fac să se simtă mai tactile și mai primitoare. Adaugă perne moi pe suprafețele dure și covoare.

Adaugă puțină culoare

Pereții albi se pot simți luminoși și dau impresia de spațiu mare în timpul zilei, dar în unele lumini se pot simți destul de reci. Adaugă o notă subtilă de nuanță pe pereți pentru a încălzi totul, chiar și doar un bej deschis va face un spațiu să se simtă mai confortabil, deoarece se simte mai natural. Poți introduce, de asemenea, puțină culoare în decorațiuni. Alegeți culori complementare care sunt opuse în spectru pentru a crea un aspect echilibrat.

Folosește mobilierul pentru a crea momente de intimitate

Adesea, tendința în amenajare este să împingi totul pe un perete pentru a încerca să dai un sentiment mai mare de spațiu. Dar acest lucru poate da senzația că ești într-o sală de așteptare la cabinetul medicului. Grupează mobilierul pentru a da o impresie de intimitate, un fotoliu așezat într-un unghi opus unei canapele, sau niște scaune de bucătărie VidaXL, care să completeze spațiul.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#living, #amenajare living, #living confortabil , #stiri life style