Ce mobilier să avem în living?

Advertorial
Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 16:46
9438 citiri
Ce mobilier să avem în living?
FOTO: pixabay.com

Acasă nu este doar un loc în care să dormim, să ne uităm la televizor sau să lucrăm, ci trebuie să fie ca o oază de relaxare, iar în acest sens ne putem delecta cu activități precum cititul, printre altele. Livingul este spațiul cel mai intens folosit dintr-o locuință, motiv pentru amenajarea acestuia va fi una importantă.

Livingul necesită mobilier frumos așezat

Camera de zi este cea mai bună opțiune pentru a decora casa noastră pentru prima dată. Este unul dintre cele mai importante locuri, deoarece aici ne petrecem o bună parte din timp. De asemenea, în această încăpere primim, de obicei, musafirii, acesta fiind un alt motiv pentru care va trebuie să avem o sufragerie mobilată cu bun gust. În ceea ce privește mobilierul pentru această zona a casei, trebuie să menționăm faptul că denumirea de biblioteca are în vremurile actuale un scop multiplu. În primul rând, discutăm despre acel obiect de mobilier pe care dispunem cărți, iar în al doilea rând, orice mobilă de living conține o astfel de piesă, care se va folosi nu doar pentru cărți.

Ce mobilier să alegem pentru living?

Mobilierul este fațada principală a casei noastre și avem nevoie de piese utile, dar totodată estetice pentru decorarea și amenajarea livingului, iar printre cele mai bune se numără și următoarele:

Canapea extensibilă

Unele dintre cele mai bune piese mobilier pe care le putem avea pentru a obține confortul după care tânjim este canapeaua. Putem regăsi diferite tipuri de canapele, dar este foarte important să calculăm exact dimensiunea camerei, pentru a nu achiziționa un model care nu va încăpea, de exemplu. După cum am menționat anterior, există varietate de canapele, unele cu 2, 3, 4 sau chiar cu mai multe locuri.

Masă și scaune

Chiar dacă nu servim masa în living, ne poate fi util să avem o masă în încăpere, pe care o putem utiliza și pe post de birou, de ce nu. Scaunele de luat masa dau o notă specială camerei, putând fi regăsite în diferite modele și materiale, precum ar fi plastic, lemn, textil și multe altele. Ceea ce face aceste scaune speciale sunt culorile și designul lor, iar una dintre cele mai căutate tapițerii este pielea, datorită căreia scaunele pot fi ușor curățate.

Bibliotecă

Alegerea mobilierului pe care vom plasa televizorul nostru poate fi o provocare. Dacă avem un televizor imens, poate că ar trebui să ne concentrăm pe un suport de perete, ceea ce ne va face să avem un unghi de vizualizare mai bun. În cazul în care nu ne place aspectul suportului, putem alege o bibliotecă care are și spațiu pentru așezarea televizorului. Dacă biblioteca nu are suficient spațiu de depozitare, putem suplimenta cu etajera, pe care să o montăm acolo unde dimensiunea încăperii ne permite.

Pentru a alege biblioteca este foarte important să ne uităm la spațiul pe care îl avem. Dacă avem suficient loc, putem alege modele care se întind pe întreg peretele, iar în caz contrar, putem alege versiuni reduse ca dimensiuni, dar cu mai multe locuri de depozitare.

Atunci când alegem mobilierul, este foarte important ca acesta să genereze o armonie cu decorarea spațiului, indiferent dacă este vorba de culoarea pereților sau a mobilierului. De asemenea, când vine vorba de alegerea scaunelor și a canapelei, vom dori să avem un confort sporit, de aceea este important să le putem testa înainte de a le achiziționa. Nu în ultimul rând, trebuie să ținem cont de funcționalitatea mobilierului pe care îl cumpărăm, deoarece acesta poate fi foarte frumos, dar dacă nu îndeplinește cerințelor pe care le căutăm (de exemplu, mobila nu are multe spații de depozitare), nu ne va ajuta să amenajăm frumos livingul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#living, #amenajare living , #decoratiuni interioare