Schimbare de antrenor în Premier League. Echipa din Liverpool a ajuns în zona retrogradării

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 18:27 3272 citiri
Rafael Benitez

Clubul englez de fotbal Everton a anunţat duminică demiterea antrenorului spaniol Rafael Benitez după o serie de rezultate slabe, ultimul fiind eşecul de sâmbătă de pe terenul lanternei roşii Norwich City (1-2), transmite presa internaţională.

"Benitez, care a venit la Everton în iunie 2021, a părăsit clubul cu efect imediat", a indicat Everton într-un comunicat. "O actualizare cu privire la un înlocuitor permanent va fi făcută în timp util", a adăugat gruparea aflată pe locul 15 în Premier League, la 6 puncte de zona retrogradării.

Everton a început bine sezonul, însă a câştigat un singur meci de campionat după luna septembrie, iar după înfrângerea de sâmbătă fanii i-au contestat pe spaniol şi pe şefii clubului.

Everton va căuta acum al şaptelea antrenor în ultimii şase ani.

Rafa Benitez, care a câştigat Liga Campionilor cu Liverpool în 2005, a semnat la sfârşitul lui iunie un contract pe trei ani cu gruparea de pe Goodison Park.

Numirea lui Benitez a fost controversată, unii fani ai lui Everton opunându-se prezenţei sale pe banca echipei. Benitez a devenit primul antrenor care pregăteşte cele două rivale din oraşul Liverpool din anii 1890, după William Edward Barclay, care a făcut drumul în sens invers.

El a venit în locul italianului Carlo Ancelotti, sub comanda căruia Everton a încheiat sezonul pe locul al zecelea în Premier League.

Rafa Benitez a antrenat-o timp de şase ani pe FC Liverpool, până în 2010, reuşind să-i conducă pe "cormorani" la câştigarea Ligii Campionilor în 2005, înainte de a cuceri Cupa Angliei, în sezonul următor. Tehnicianul iberic le-a mai pregătit-o în Anglia pe Chelsea, cu care a câştigat Europa League în 2013, ca antrenor interimar, şi pe Newcastle United. El a activat ultima oară în China, la Dalian Professional, de care s-a despărţit în luna ianuarie a anului trecut.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News