Final dramatic între Liverpool - Chelsea. Cine a câștigat Cupa Angliei

Sambata, 14 Mai 2022, ora 22:19
5414 citiri
Final dramatic între Liverpool - Chelsea. Cine a câștigat Cupa Angliei
Liverpool. Foto: Facebook / Liverpool FC

Echipa FC Liverpool a câştigat Cupa Angliei la fotbal, pentru a opta oară în istoria sa învingând cu scorul de 6-5 la loviturile de departajare formaţia Chelsea Londra, sâmbătă, pe stadionul Wembley, în faţa a 84.897 de spectatori.

La finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0.

Acesta este al doilea trofeul cucerit de Liverpool de la debutul acestui sezon, după Cupa Ligii engleze, în finala căreia a avut-o ca adversară pe tot pe Chelsea, de care a dispus tot la loviturile de departajare.

Succesul de sâmbătă a fost umbrit însă de accidentările atacantului Mohamed Salah şi fundaşului Virgil van Dijk, doi jucători importanţi pe care Liverpool riscă să nu poată conta în acest final de sezon, în care echipa pregătită de antrenorul Juergen Klopp îşi poate completa palmaresul cu alte două trofee.

"Cormoranii" se află în continuare în cursa pentru câştigarea titlului în Premier League şi urmează să dispute, pe 28 mai, finala Ligii Campionilor, împotriva echipei spaniole Real Madrid.

În finala de pe Wembley, arbitrată de Craig Pawson, au evoluat echipele:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk (Matip, 91), Konate, Robertson (Tsimikas, 111) - Henderson, Thiago, Keita (Milner, 74) - Díaz (Firmino, 98), Mane, Salah (Jota, m.33).

Chelsea: Mendy - James, Rudiger, Silva, Chalobah (Azpilicueta, 106), Alonso - Kovacic (Kante, 66), Jorginho - Mount, Pulisic (Loftus-Cheek, 106/Barkley, 129), Lukaku (Ziyech, 85).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șoc la Liverpool. Ce vedetă din Italia îl va înlocui la Liverpool pe celebrul Salah!
Șoc la Liverpool. Ce vedetă din Italia îl va înlocui la Liverpool pe celebrul Salah!
La Liverpool urmează schimbări importante. Jurgen Klopp se retrage de la echipă și își ia vacanță iar Mo Salah pare tot mai aproape de o plecare. În aceste condiții este clar că...
Ce "țeapă" și-a luat Guardiola! A lăsat să plece fotbalistul care face furori la Chelsea
Ce "țeapă" și-a luat Guardiola! A lăsat să plece fotbalistul care face furori la Chelsea
Echipa engleză Chelsea a învins luni seara, pe teren propriu, scor 6-0, formaţia Everton, în etapa a 33-a din Premier League. Mijlocaşul ofensiv Cole Palmer a înscris patru goluri. Pe...
#Liverpool Chelsea, #liverpool, #Chelsea, #cupa angliei , #fotbal rezultate