Structuri misterioase descoperite după 2.000 de ani: Ele au fost observate din avion VIDEO

Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 01:18
4912 citiri
Structuri misterioase descoperite după 2.000 de ani: Ele au fost observate din avion VIDEO
Noile Linii Nazca descoperite în Peru FOTO: ZME Science

Oameni de știință din Japonia și Peru au făcut o descoperire istorică într-o zonă aridă din America de Sud: 168 de geoglife misterioase, niște structuri necunoscute anterior. Formele acestor geoglife, Liniile Nazca, care nu pot fi deslușite de la sol, au fost observate cu ajutorul unor fotografii aeriene luate din avion sau din drone.

Geoglifele denumite Liniile Nazca datează dintre anii 100 î.Hr. și 300 d.Hr. și au fost descoperite în timpul observațiilor din teren efectuate între 2019 și 2020 de o echipă de la Universitatea Yamagata din Japonia care lucrează cu arheologi locali din Peru, potrivit ZME Science.

Create în urmă cu peste 2.000 de ani, liniile Nazca sunt desene masive care par, de la distanță, să fie sculptate pe suprafața Pământului, pe pământul arid din sudul statului Peru. Acestea se întind pe o suprafață de 500 de kilometri pătrați și au fost descoperite în anii 1920. Acum, un grup de arheologi a descoperit că există de fapt mai multe linii decât am crezut.

NASA a detectat un fenomen alarmant: O undă de șoc misterioasă a spart magnetosfera Pământului VIDEO

„Adăugarea celor 168 de geoglife recent descoperite la cele 190 de geoglife descoperite până în 2018 are ca rezultat un total de 358 de geoglife”, se arată în declarație.

„Aceste geoglife au fost create prin îndepărtarea pietrelor negre de pe suprafața pământului pentru a expune o suprafață de nisip alb dedesubt. Există două tipuri de geoglife: un tip liniar și un tip de relief.”

Desenele noilor Linii Nazca descoperite au, în medie, între doi și șase metri lungime și pot fi văzute de la sol, dar sunt mult mai spectaculoase când sunt privite din aer. Cu toate acestea, unele dintre linii se extind mult mai mult, până la câțiva kilometri lungime. Majoritatea descriu animale, dar unele sunt mai ciudate. Într-unul dintre desenele recent găsite, un om fără cap este văzut ținând ceea ce pare a fi un băț sau o bâtă în timp ce capul se prăbușește.

Descoperire neobișnuită făcută de experți: Pericolul neașteptat care pândește sub orașele mayașe VIDEO

Arheologii nu cunosc scopul liniilor Nazca, dar există mai multe teorii în vigoare. Unii cercetători au sugerat că scopul liniilor era legat de apă, o marfă valoroasă în ținuturile aeriene din Peru.

Geoglifele nu au fost folosite ca ghid pentru găsirea apei, ci mai degrabă făceau parte dintr-un ritual pentru zei pentru a aduce ploaia necesară. O altă teorie este că au servit ca un fel de observator ceresc, arătând spre diferite constelații sau stele.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#liniile Nazca, #linii nazca geoglife, #geoglife Liniile Nazca, #peru, #descoperire arheologica, #structuri misterioase , #descoperire