Sondaj Ziare.com: Cine va castiga un loc de deputat: Teo Trandafir sau Liliana Minca?

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 10:51
5421 citiri

La alegerile partiale de duminica, 25 aprilie, pentru un loc de deputat in Colegiul 19 sunt inscrisi doi candidati: Teo Trandafir, de la PD-L, si Liliana Minca din partea Aliantei PSD-PC. Prima pe buletinul de vot va fi Teo Trandafir.

Cine sunt cele doua candidate

Teo, pe numele ei intreg Teodora Virginia Trandafir (Uta, inainte de casatorie), este o realizatoare TV, care a realizat mai multe formate de succes la diferite trusturi de presa.

Teo este divortata si are o fetita, Maia, pe care a adoptat-o in 2004. S-a casatorit in 1990 si a divortat in 1997.

Teo a inregistrat audiente record, mai ales la ProTV, fiind apreciata pentru originalitatea si umorul ei, care au dus la compararea ei cu celebra moderatoare tv din Stetele Unite, Oprah Winfrey.

Teo Trandafir a creat un stil in televiziune, a cucerit milioane de oameni prin umor, inteligenta si vointa. Este prietena buna cu alta vedeta TV, Mircea Badea, cu care a realizat in trecut emisiuni la Tele 7 Abc si Antena 1.

Liliana Ghervasuc Minca este membru PC de ceva vreme si s-a remarcat ca director general al Loteriei Romane din 2006 pana in 2009.

Ulterior, a fost numita de premierul Emil Boc presedinte al Agentiei Nationale de Control al Exporturilor.

S-a casatorit in 2007 cu omul de afaceri Ion Cornel Minca.

Ce avere au Teo Trandafir si Liliana Minca?

Cat despre averea acumulata pana acum, Teo Trandafir detine un apartament, o casa la tara si este actionar la patru societati comerciale, avand venituri de 18.000 de euro in ultimul an, iar Liliana Minca declara un apartament, o masina si venituri brute de circa 43.000 de euro.

Ce (nu) isi propun

Candidatul PD-L in Colegiul 19, Teo Trandafir, nu-si propune "sa aduca luna de pe cer in Colegiul 19" si a caracterizat proiectele contracandidatei sale, Liliana Minca, drept populiste.

Democrat-liberala Teodora Trandafir a precizat ca proiectele sale de viitor deputat se adreseaza in special copiilor si a comentat planurile contracandidatei sale.

"Probabil doamna Minca are niste proiecte usor, dupa parerea mea, populiste. Eu am vazut flyerele sale (...) si daca dumneavoastra considerati ca se pot face, va rog sa ma ajutati. Va mari pensiile. Cu ce, nu stiu. Va mari salariile, va ajuta persoanele cu handicap si mamele care cresc singure copii, toate aceste masuri putand fi luate, in mod exceptional, de catre Executiv. Cred ca nu a inteles unde mergem. Noi ne ducem in partea cealalta (n.r. - Parlament)", a aratat Trandafir.

Teo Trandafir: Nu-mi propun sa aduc luna de pe cer in Colegiul 19

Ea a adaugat ca isi propune lucruri pe care "chiar le poate face" si pe care le intelege, la care tine foarte mult si "care rezida din viata sa de zi cu zi". "Nu-mi propun sa aduc luna de pe cer in colegiul 19 si nici nu o voi face. Va garantez ca daca intram in politica din partea PSD, imi luam la fel de multe critici ca si acum", a comentat candidata.

La randul sau, Liliana Minca crede ca Teo nu are proiecte si solutii. "Populismul este caracteristica reprezentativa a PD-L care a dat inca o data dovada ca in acest partid totul se petrece la nivel strict declarativ. Reprezentantii PD-L sunt interpreti desavarsiti ai rolului de victime, stiind ca aceasta este cheia prin care poate fi castigata inima electoratului", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Liliana Minca.

Minca: Teo nu e lasata sa vina la confruntare! - Preda: Nu suntem amanti!

Ziare.com va invita la vot. Cine credeti ca va iesi deputat: Teo Trandafir sau Liliana Minca?

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Teo Trandafir Liliana Minca, #alegeri Teo Trandafir , #Teo Trandafir