Liliana Minca: O plac pe Boagiu, o admir pe Udrea, Voiculescu e un exemplu - Tv Ziare.com

Miercuri, 31 August 2011, ora 16:47
4379 citiri
Liliana Minca: O plac pe Boagiu, o admir pe Udrea, Voiculescu e un exemplu - Tv Ziare.com

Liliana Minca, liderul interimar al organizatiei de femei a Partidului Conservator, a declarat miercuri, la TV Ziare.com, ca, in opinia sa, prestatia Ancai Boagiu la Ministerul Transporturilor este buna, dar si ca "o admira pe Elena Udrea", pentru ca "a reusit sa obtina cel mai mare buget" dintre toti ministrii Guvernului Boc.

Liliana Minca a raspuns intrebarilor cititorilor Ziare.com despre planurile sale in functia de lider interimar al femeilor din Partidul Conservator, despre politicienii de marca din Romania, rolul femeilor in politica si votul obligatoriu.

Intrebata de cititori care sunt femeile din politica pe care le admira, liderul OFPC sustine ca o considera un bun exemplu pe Rovana Plumb.

"Sunt multe doamne care pot fi date exemplu, am spus Rovana Plumb pentru ca este liderul organizatiei de femei a PSD, este un exemplu pentru celelalte femei, dar nu o uit nici pe doamna Norica Nicolai, pe care o apreciez foarte mult.

Imi place foarte mult Ministrul Transporturilor din guvernul actual, pentru ca nu pot sa spun ca toti sunt incompetenti. Mie imi place Anca Boagiu si in comparatie cu ceilalti ministri barbati de la Transporturi, pe mandatul Ancai se misca ceva, incep sa fie anulate contracte, sa fie renegociate, trebuie sa ai curaj sa deranjezi anumiti colegi si anumite interese de partid", a declarat Liliana Minca.

Intrebata ce parere are si despre Elena Udrea, Liliana Minca sustine ca a admirat capacitatea ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului de a obtine bani de la buget.

PC: Udrea e cireasa de pe tortul incompetentei in materie de turism, din '89 incoace

"O admir. Bravo ei, este ministrul care a reusit sa obtina cel mai mare buget, nu a dat niciun om afara din minister, inseamna ca poate sa se impuna. Nu o sa vorbesc urat despre femei, despre barbati da, pentru ca am ce sa spun", a mai declarat Minca.

Fosta sefa a Loteriei Romane adauga ca, spre deosebire de alte doamne din politica romaneasca, in momentul in care a obtinut o functie publica "a adus bani", si nu prejudicii statului roman.

Cu toate acestea, liderul PC a strecurat cateva ironii la adresa femeilor din PDL.

"Eu nu ma compar cu Udrea, Ridzi, Placinta sau Anastase (n. red Monica Iacob-Ridzi, Sorina Placinta sau Roberta Anastase - PDL), stiu sa numar in primul rand. Si stiu sa numar nu pentru mine, ci pentru statul roman. Eu cand am numarat am adus profit statului roman, si nu prejudicii cetatenilor Romaniei", a declarat Liliana Minca.

Liliana Minca nu se dezice nici de liderul conservatorilor, vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu, in ciuda proceselor legate de colaborarea acestuia cu Securitatea. "Cat de mult se implica Dan Voiculescu in partid, puteti sa-i intrebati pe pensionari, pe alegatori. Mergeti in Colegiul 8 sa vedeti. Pentru mine, Dan Voiculescu este un exemplu", sustine Liliana Minca.

40% femei in alegeri si vot obligatoriu

Liderul OFPC sustine ca va milita pentru reprezentativitate porportionala pentru femei in politica, mai precis un procent de 40% pentru femeile din conducerea partidului, dar si pentru femeile din administratia publica si pentru femeile care candideaza la alegerile parlamentare. Liliana Minca adauga ca sustine introducerea votului obligatoriu la alegeri, pentru a elimina practica mitei electorale.

"Unora le place sa se lase amagiti cu cate o sacosa in care smecherii care le-o dau le pun in bataie de joc un litru de ulei, un kilogram de faina, un kilogram de arpacas, de zahar, de sare. (...) Solutia este simpla, votul obligatoriu", sustine Liliana Minca.

Biroul Politic al Partidului Conservator a decis in sedinta de vineri, desfasurata la Mangalia, formarea unui comitet de initiativa al Organizatiei de Femei a formatiunii, condus de Liliana Minca. Aceasta a fost numita lider in locul Liei Ardelean, care si-a dat demisia.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Liliana Minca, #Minca Anca Boagiu, #Minca admir Udrea , #PC