Discuțiile despre admiterea la liceu şi bacalaureat au fost eliminate din dezbaterea pentru Legile Educație. Explicației Ligiei Deca

Luni, 24 Aprilie 2023, ora 16:40
2335 citiri
Discuțiile despre admiterea la liceu şi bacalaureat au fost eliminate din dezbaterea pentru Legile Educație. Explicației Ligiei Deca
Ministrul Educației Ligia Deca a participa și ea la dezbaterile din comisie FOTO Facebook / Ligia Deca

Comisia pentru învăţământ a amânat la dezbateri decizia în cazul mai multor articole din proiect referitoare la examenul de Bacalaureat, la admiterea la liceu. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a participat la dezbaterile din comisie.

Acesta a explicat că urmează să clarifice tehnic nişte chestiuni şi, în funcţie de discuţiile care vor avea loc astăzi şi, probabil, mâine, vor reveni pe aceste capitole.

"Urmează să clarificăm tehnic nişte chestiuni şi, în funcţie de discuţiile care vor avea loc astăzi şi, probabil, mâine, vom reveni pe aceste capitole. Am vrut să găsim cea mai bună soluţie în aşa fel încât să putem şi corela articolele. După cum vedeţi, este un text destul de lung şi atunci când operăm o modificare undeva trebuie să ne asigurăm că în tot cuprinsul legii lucrurile sunt armonizate", a declarat Ligia Deca.

Întrebată dacă a avut discuţii în coaliţie cu privire la Deca a spus că are discuţii în mod continuu cu partenerii din coaliţie, ”pentru a găsi soluţiile agreate de către toată lumea şi în interesul copiilor şi al oamenilor care lucrează în sistem".

Despre solicitările cultelor religioase, ministrul Educaţiei a precizat: "Încercăm ca varianta care trece de comisia de învăţământ să fie una care adresează îngrijorările unui număr cât mai mare de actori din sistem şi actori legitimi din afara acestuia”.

Întrebată dacă se va reveni asupra deciziei privind definiţia diversităţii în care s-a înlocuit sintagma "identitare" cu "religioasă", Ligia Deca a spus că în acest moment există o definiţie agreată a diversităţii în lege, care include o serie de particularităţi. "Dorinţa noastră era să reflectăm că sistemul educaţional ia în considerare şi preţuieşte diversitatea fiecărui copil. Cred că avem în acest moment acest lucru în lege", a spus ea.

Despre solicitărilor elevilor privind gratuitatea pe transport, Deca a arătat că ”până la urmă cu toţii ne dorim acelaşi lucru, ca accesul la educaţie de către elevi să fie făcut fără niciun fel de impedimente”.

”Soluţia tehnică a ţinut cont şi de prevederile legale aplicabile şi de posibilităţile pe care le au diferiţi actori. În acest moment, varianta care a trecut astăzi de comisia de învăţpmânt poate funcţiona în contextul în care avem un control mai riguros al preţurilor pe care transportatorii privaţi îl practică în zona judeţeană şi interjudeţeană”, a mai spus ea.

În privinţa amendamentului care prevede sancţiuni pentru violenţa în şcoli, Ligia Deca a menţionat că există o procedură de compabere a violenţei în şcoală, ea prevede pentru diferite categorii de abateri care sunt sacţiunile.

”Eu cred că cheia va fi în acest caz prevenţia, nu sancţionarea. Însă, ca în oerice sistem, ca în orice stat de drept, faptul că avem sancţiuni prevăzute pentru încălcări grave, va acţiona şi în sensul prevenţiei”, a precizat ea.

Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
S-a găsit rezolvare pentru diferențele de notare la grilele de la exameul de Evaluare Națională. Ligia Deca, ministra Educaţiei, a anunţat duminică, 21 aprilie, că soluţia tehnică pentru...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Ligia Deca, #ministrul Educatiei, #comisie educatie , #stiri politice
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
Ce pretentii sa ai de un necalificat ajuns ministru !!!