Slabiciunile lui Reghecampf ne arata dezastrul din Liga 1

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 12:39
3937 citiri
Slabiciunile lui Reghecampf ne arata dezastrul din Liga 1

Steaua a "bifat" o noua partida care, cu foarte multa indulgenta, poate fi caracterizata drept mediocra, insa chiar si asa si-a marit avansul din fruntea clasamentului. Iar daca despre Reghecampf am tot scris in ultimele luni ca este un antrenor slab, slabiciunile lui ne arata proportiile dezastrului din Liga 1.

Daca ati urmarit macar doua-trei partide de-ale Stelei din acest sezon, cred ca sunteti de acord cu mine: echipa asta "traieste" exclusiv din sclipiri individuale, iar tactic este zero. Exclud de aici a doua repriza a partidei cu Osmanlispor, care cred ca a fost mai mult o revolta a jucatorilor impotriva propriului antrenor.

Ei bine, aceasta echipa slaba domina copios Liga 1 si, asa cum spune chiar patronul unei formatii prim divizionare, va castiga titlul fara nici cea mai mica emotie.

Cam ce spune acest lucru despre nivelul campionatului nostru? Ca este mult mai slab decat ne imaginam chiar si in cele mai negre cosmaruri.

Nu se poate ca o echipa inexistenta la capitolul tactica sa nu poata fi blocata decat intamplator. Orice antrenor decent din lumea asta, care pregateste ca la carte o partida contra Stelei, ar trebui sa gaseasca imediat solutiile de blocare a "ros-albastrilor". Bineinteles, tine si de jucatorii pe care respectivul ii are la dispozitie, insa, in mod normal, orice echipa alcatuita din 11 fotbalisti profesionisti care stiu sa respecte un plan tactic poate obtine macar o remiza contra Stelei.

Asta ma face sa ma intreb ce fel de antrenori avem in prima noastra liga, din moment ce doar cativa, foarte putini, au reusit sa isi demonstreze abilitatile.

Iar problema este cu atat mai mare cu cat vorbim de un "lot" de tehnicieni prim-divizionari destul de tanar. Nu mai avem acei antrenori in varsta, care lasau impresia ca nu pot depasi nivelul anului 1976. Sunt oameni tineri, absolventi de scoli de antrenori, cu licente Pro. Oameni care ar trebui sa fie la curent cu cele mai noi metode de pregatire a unei echipe si de abordare tactica a unei partide.

In realitate, la mai toate echipele din Liga 1 avem, vorba lui Hagi, adeptii lui "bufa, lunga si pe-a doua", antrenori care, indiferent de varsta din buletin, sunt deja imbrataniti pentru aceasta meserie.

Si probabil ca si de aici pleaca rezistenta fata de una dintre putinele masuri bune luate de Razvan Burleanu la FRF. Pentru ca antrenorii nostri, in marea lor majoritate, prefera siguranta rudimentara data de un veteran care stie sa degajeze in afara terenului in fata fanteziei unui pusti ca ar putea sa si greseasca in unele faze.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#Liga 1 nivel fotbal, #antrenori Liga 1, #Reghecampf antrenori Liga 1 , #clasament