LPF a anuntat masurile impotriva raspandirii cu coronavirus: Ce trebuie sa faca echipele din Liga 1

Marti, 10 Martie 2020, ora 18:24
2833 citiri
LPF a anuntat masurile impotriva raspandirii cu coronavirus: Ce trebuie sa faca echipele din Liga 1
Foto: LPF

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a trimis o scrisoare catre cluburile membre ale LPF, participante la Campionatul National Casa Liga 1, in care li s-au adus la cunostinta masurile preventive pentru organizarea jocurilor, in contextul cresterii numarului cazurilor de coronavirus.

Redam integral, mai jos, comunicarea trimisa celor 14 cluburi din Casa Liga 1:

"In contextul cresterii numarului cazurilor de coronavirus, ce se extinde si pe teritoriul tarii noastre, va solicitam respectuos sa implementati si sa aduceti la cunostinta jucatorilor si staff-ului cluburilor dvs., urmatoarele masuri preventive:

1. Nu se va bea apa (sau orice alte solutii de rehidratare etc.) din aceiasi sticla/recipient cu o alta persoana. Nu se vor schimba prosoape, halate de baie sau alte obiecte de acest gen, intre coechipieri/personal etc.

2. Evitati consumul de mancare in vestiare.

3. Se vor pune articolele si hainele personale in saci, evitand sa fie lasate sau expuse in vestiare sau in cosurile comune.

4. Se vor arunca imediat materiale folosite, cum ar fi tape-urile, bandajele, hartia etc. in recipientele corespunzatoare.

5. Spalati-va bine pe maini cat mai des. Spalarea mainilor si dezinfectarea sunt decisive pentru a preveni infectia. Mainile trebuie spalate cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde si apoi, dupa clatirea completa, trebuie uscate cu stergare de unica folosinta. Daca sapunul si apa nu sunt disponibile se poate utiliza si un produs de igienizare pentru maini pe baza de alcool 60%.

6. Instalati distribuitoare automate cu solutii de curatare dezinfectante adecvate, atat in vestiare cat si in toalete.

7. Nu atingeti ochii, nasul sau gura cu mainile nespalate.

8. Daca tusiti sau stranutati, acoperiti gura si nasul cu un tesut - de preferinta de unica folosinta - sau cu bratul, dar nu cu mana.

9. Ventilati toate camerele bazelor sportive si a celor de cantonament cat mai des.

10. Dezinfectati periodic mesele, bancile, scaunele, umerasele, podelele, robinetele, manerele, dusurile si toaletele cu solutii dezinfectante pe baza de inalbitor sau clor, solventi, etanol 75%, acid paracetic si cloroform.

11. In cazul activitatilor de refacere in bazine de apa, solicitati monitorizarea constanta a parametrilor chimici (clor sau a altor solutii dezinfectante) si a parametrilor fizici (inclusiv pH-ul sau temperatura, care afecteaza nivelul clorinarii).

12. Sportivii/personalul care prezinta simptome ale unei infectii respiratorii si / sau febra in curs de desfasurare trebuie sa paraseasca imediat restul echipei - sa se izoleze - si sa anunte medicul echipei precum si autoritatile competente, prin apel telefonic la nr. de urgenta 112.

13. Asigurati-va ca in vestiare are acces doar personalul autorizat si limitati pe cat posibil numarul de vizite ale oricaror persoane, in bazele sportive.

14. Limitati accesul pe teren astfel incat sa fie permis strict persoanelor necesare desfasurarii jocurilor.

15. In timpul controalelor doping pregatiti - in afara de servetele de unica folosinta pentru a acoperi masa - solutii dezinfectante pentru spalarea mainilor. Acestea vor fi utilizate numai dupa recoltarea probelor. Inainte de recoltare spalarea mainilor se va face cu apa si sapun.

16. Medicii echipelor trebuie sa verifice in prealabil conditiile igienice ale tuturor vestiarelor, inclusiv ale echipei gazda, arbitrilor si delegatilor, precum si a camerei amenajate pentru controale antidoping.

17. Medicii echipelor trebuie sa participe activ la organizarea deplasarilor, sa verifice toate aspectele logistice (igiena mijloacelor de transport si a celor de transfer pentru echipa si stafful care o insoteste, locul de cazare - se vor evita facilitatile de cazare aglomerate si se va incerca pe cat posibil obtinerea unor camere igienizate) si sa asigure orice dispozitive de protectie in scopuri preventive. Medicilor trebuie sa li se asigure prezenta alaturi de echipa pe toata durata deplasarilor.

18. Se recomanda personalului medical (medic, maseur, preparator fizic, kinetoterapeut, etc) care intra in contact constant cu sportivii sa nu actioneze concomitent in medii externe care sunt supuse riscului de contaminare (aceste persoane sa-si limiteze activitatile profesionale strict in cadrul echipelor unde sunt angajati).

19. Chiar si in contextul desfasurarii jocurilor fara spectatori, asa cum s-a stabilit prin adresa LPF nr. 183/08.03.2020, va rugam sa reduceti numarul persoanelor care au acces in arenele sportive la aceste evenimente astfel incat sa fie prezente strict persoanele indispensabile organizarii meciurilor.

20. In timpul desfasurarii meciurilor jucatorii sa evite contactele intre ei sau cu alte persoane (cum ar fi cele care survin in momentele de bucurie dupa marcarea golurilor, imbratisari si alte asemenea, saluturile prin strangerea mainii de la inceputul sau de la sfarsitul jocurilor, etc).

21. Desemnati persoane din cadrul staff-ului medical al cluburilor dvs., care sa organizeze impreuna cu jucatorii si ceilalti participanti la activitatea fotbalistica (staff tehnic, administrativ, colaboratori permanenti a caror prezenta la stadion este regulata, etc) sedinte de instructaj pentru punerea in aplicare, de catre toate aceste persoane, a masurilor speciale de preventie adoptate de organele Statului. Aceste masuri sunt comunicate public prin canalele de mass-media dar pot fi regasite si la urmatoarele adrese de web:

- https://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie (Pagina de web a Institutului National de Sanatate Publica Romania);

- http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/ (Pagina de web a Ministerului Sanatatii);

- https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china/questions-answers (Pagina de web a Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor);

- https://www.igsu.ro/media/banners/CORONAVIRUS%20infograme.pdf%20 (1).pdf (Pagina de web a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta);

22. Afisati in locuri vizibile toate regulile de mai sus si asigurati-va ca ele sunt aduse la cunostinta jucatorilor si personalului cluburilor dvs".

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#LPF masuri impotriva coronavirus, #Liga 1 coronavirus , #stiri Liga I