FCSB ameninta cu Tribunalul de la Lausanne in cazul scandalului clasamentului din Liga 1

Sambata, 13 Mai 2017, ora 12:22
4370 citiri
FCSB ameninta cu Tribunalul de la Lausanne in cazul scandalului clasamentului din Liga 1
Foto: Hepta

FCSB nu renunta si anunta ca merge la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne daca Viitorul lui Hagi va fi desemnata campioana a Romaniei la egalitate de puncte.

Managerul sportiv al echipei din Berceni, Mihai Stoica, cel care nu are totusi drept de semnatura sau de reprezentare oficiala a clubului, sustine ca regulamentul avantajeaza FCSB, iar daca Liga va premia Viitorul, gruparea lui Becali va merge la Lausanne.

"E firesc sa-mi doresc ca Steaua sa castige titlul. Pentru asta, trebuie sa castigam meciul de azi, cu Craiova. La egalitate de puncte cred ca nu mai are niciun sens sa discutam care e parerea mea sau a lui Cristi Bivolaru. E articolul de regulament care spune clar criteriul de departajare. Daca scria in regulament numarul de puncte obtinute in meciurile directe din play-off, la fel nu era nicio interpretare. Pentru mine e clar ca lumina zilei ca echipa care are rezultate mai bune in toate cele 4 meciuri din acest campionat are castig de cauza. Ceva mai clar nu exista.

4 meciuri directe intre Steaua si Viitorul, 4 meciuri organizate de LPF, e clar ca nu se discuta aici de play-off. Se discuta de meciurile directe. Nu e deloc ambiguu. Sa fiu foarte clar. Daca era vorba de meciurile directe din play-off sau play-out, era normal sa se specifice in paragraful asta? Despre ce mai vorbim? Chiar nu mai are sens sa vorbim. Comunicatul Ligii o sa comunice pentru moment, daca va fi un comunicat care va contrazice regulamentul. Noi deocamdata nu avem ce sa contestam. Am discutat si cu juristi si ni s-a spus foarte clar. Omologarea o face FRF, si nu conducerea Ligii hotaraste asta. Aici vorbim de litera regulamentului si asta e clara. Daca ambele echipe vor castiga, ceea ce eu, sincer, ma indoiesc, cred ca se vor bucura si Steaua, si Viitorul. Dar dupa aia, mai vedem. Depinde si de comunicatul Ligii. Au fost 4 meciuri directe: doua victorii, un egal si o infrangere. La TAS mergem, unde in alta parte? Dar nu cred ca vom termina la egalitate de puncte. Se poate intampla ca o echipa sa faca egal si una sa piarda. Daca ar fi ramas situatia asta, era posibil sa nu contestam.

Sunt 4 meciuri, 4 rezultate directe, daca poate fi schimbat sau perfectionat, se poate face dupa ce vor fi omologate rezultatele din acest campionat. Nu exista doua campionate. Cine e golgheter in campionat? Llullaku sau Hanca? Cel mai important e sa vedem daca se va termina la egalitate de puncte. Daca Liga va decide ca titlul se va lua dupa rezultatele directe din play-off, atunci va decide TAS-ul", a declarat Stoica la DigiSport.

Chiar daca LPF a anuntat ca, in caz de egalitate de puncte intre Viitorul si FCSB, echipa lui Hagi castiga titlul pentru ca are rezultate directe favorabile in play-off, Gigi Becali sustine ca ar trebui luate in considerare si partidele din sezonul regulat.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Becali FCSB titlu, #Becali FCSB Viitorul titlu, #Becali Viitorul titlu Liga 1 , #clasament