Cum arata calculele complete pentru calificarea in play-off-ul Ligii 1. Patru echipe se bat pentru ultimele trei locuri si toate pot termina la egalitate la final

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 08:02
19013 citiri
Cum arata calculele complete pentru calificarea in play-off-ul Ligii 1. Patru echipe se bat pentru ultimele trei locuri si toate pot termina la egalitate la final
Foto: lpf.ro

Lupta pentru calificarea in play-off se va da din nou, asa cum s-a intamplat si in ultimii ani in Liga 1, pana in ultima etapa a sezonului regular, iar calculele sunt complicate, avand in vedere ca patru formatii se lupta pentru ultimele 3 locuri ramase in joc.

Trebuie spus de la inceput ca dupa primele rezultate ale acestei etape cu numarul 25, penultima din sezon, trei formatii au bifat deja calificarea in play-off, e vorba de CFR Cluj cu 49 de puncte, CSU Craiova cu 46 (primele doua calificate deja oricum mai demult) si de FCSB cu 43, stelistii bifand calificarea matematica de vineri, dupa egalul celor de la Viitorul cu CFR, scor 0-0.

Pentru celelalte 3 locuri ramase se bat 4 echipe si iata cum arata in acest moment clasamentul:

1. CFR Cluj 49 de puncte (calificata) - 25 de meciuri

2. U Craiova 46 de puncte (calificata) - 25 de meciuri

3. FCSB 43 de puncte (calificata) - 24 de meciuri

4. Astra 40 de puncte - 24 de meciuri

5. Gaz Metan Medias 40 de puncte - 25 de meciuri

6. Viitorul 39 de puncte - 25 de meciuri

7. FC Botosani 39 de puncte - 24 de meciuri

Sambata, Gaz Metan s-a impus dramatic la Clinceni cu 3-2, acumuland 40 de puncte iar acum elevii lui Edi Iordanescu depind numai de ei pentru a ajunge in play-off. Gazul are nevoie de o victorie in ultima etapa cu Dinamo pentru a se califica matematic in top 6, indiferent de ce mai fac rivalele.

In plus, Mediasul poate prinde play-off-ul si cu o infrangere, insa numai daca Viitorul si FC Botosani nu mai fac niciun punct in partidele ramase, 2 pentru moldavi, una pentru trupa lui Gica Hagi.

E important de reamintit faptul ca Astra Giurgiu a pierdut 3 puncte la TAS, puncte prin care acum ar fi fost deja calificata. Giurgiuvenii au nevoie de 3 puncte in ultimele 2 partide ramase, in deplasare la Sibiu si cu Sepsi acasa si merg in play-off, avand in vedere ca au rezultate mai bune directe cu Medias, daca ar termina la egalitate de puncte cu acestia.

Viitorul nu mai depinde de ea, chiar daca invinge in ultima etapa Clinceniul. Daca Medias invinge Dinamo, Viitorul va evolua in premiera pentru club in play-out.

In fine, FC Botosani are si ea nevoie de 3 puncte, in partidele cu Sepsi in deplasare si Poli Iasi acasa. S-ar fi putut califica miraculos si cu 2 infrangeri, dar pentru aceasta Mediasul trebuia sa faca maxim doua puncte din jocurile cu Clinceni si Dinamo.

Exista si posibilitatea, foarte mica totusi, ca toate aceste 4 formatii sa incheie la egalitate de puncte, 40. Se va face atunci un clasament in 4, iar ultima ar fi eliminata. Cum ar arata acest clasament:

Astra 11 puncte

Gaz Metan 8 puncte

FC Botosani 7 puncte

Viitorul 5 puncte

Ultima etapa din sezonul regular are loc saptamana viitoare, iar toata desfasurarea evenimentelor va fi, asa cum v-am obisnuit, LIVE text, faza cu faza, pe Ziare.com.

Pana atunci insa, duminica are loc marele derbi al fotbalului romanesc, Dinamo - FCSB, LIVE de la ora 20 de pe Arena Nationala din Bucuresti.

Liga 1: Rezultatele inregistrate in meciurile de sambata

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#calcule complete calificare playoff Liga 1, #patru echipe se bat 3 locuri, #patru echipe egalitate completa final de , #stiri Liga I
Comentarii
Poza HajiReje
HajiReje
rank 1
Poza PeluzaVisinie
PeluzaVisinie
rank 1
Vine razboiul clonelor: aurolacii cu militienii sau dacii cu romanii