"Angajatul FRF" ii da replica lui Dragomir. De ce n-a ramas Rapidul in Liga 1

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 09 August 2013, ora 10:43
3736 citiri
"Angajatul FRF" ii da replica lui Dragomir. De ce n-a ramas Rapidul in Liga 1

Acuzat de Dumitru Dragomir ca a "distrus" echipele de traditie din Romania, Viorel Duru, directorul sistemului de licentiere din cadrul FRF, a explicat de ce nu putea Rapidul sa ramana in Liga 1.

"Angajatul FRF", asa cum a fost numit de Dragomir, a spus, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca deciziile comisiilor departamentului de licentiere au fost corecte, insa precizeaza ca ele au fost luate in baza dosarelor prezentate de cluburi.

Mai mult, Rapid si Universitatea Cluj s-au aflat in aceeasi situatie, ardelenii primind licenta la Lausanne, unde au prezentat, foarte probabil, documente suplimentare.

"Va pot spune ca deciziile comisiilor de licentiere ale FRF au fost luate in

concordanta cu regulamentul de licentiere a cluburilor si pe baza documentelor din

dosarele prezentate de cluburile solicitante de licenta.

Pana la data de 10 mai 2013, data la care Comisia de apel pentru acordarea licentei

cluburilor a luat decizia de refuzare a licentei cluburilor Rapid si U Cluj,

cazurile erau similare. Ambele cluburi nu indeplineau criteriul financiar din

regulamentul de licentiere. Neavand motivarea deciziei TAS in cazul U Cluj nu cunosc temeiul regulamentar si documentele care au fost avute in vedere pentru luarea deciziei de a se admite recursul, a se desfiinta decizia Comisiei de apel a FRF si a se acorda licenta pentru participarea la competitia Liga I, in sezonul 2013-2014, clubului Universitatea Cluj", a explicat Viorel Duru pentru Ziare.com

Licenta provizorie pentru Rapid?

Presedintele LPF a lansat ideea unei "licente provizorii" pentru giulesteni, pana la rezolvarea problemelor cu insolventa din instanta, insa Duru sustine ca aceasta nu exista in regulamente.

"Regulamentul de licentiere a cluburilor nu prevede posibilitatea acordarii unei

licente provizorii. La campionatul national Liga I pot participa numai cluburile care au dreptul de participare in competitie si detin licenta pentru sezonul respectiv, conform Regulamentului de organizare a activitatii fotbalistice", a mai spus Duru.

Pentru a sublinia corectitudinea procesului de licentiere din Romania, directorul FRF a dezvaluit ca acesta este supervizat de UEFA printr-o firma specializata.

https://ziare.com/mircea-sandu/dumitru-dragomir/dragomir-il-desfiinteaza-pe-omul-lui-mircea-sandu-1250084

"Anual, activitatea de licentiere a cluburilor este verificata de UEFA prin intermediul firmei de audit SGS, cu sediul in Elvetia. In ultimii patru ani am indeplinit de fiecare data toate cerintele UEFA privind standardul de calitate pentru licentierea cluburilor.

Inainte de anul 2010, am fost sanctionati de UEFA de doua ori pentru incalcarea

Regulamentul de licentiere a cluburilor, o data in anul 2007 si o data in anul 2009. In ambele situatii au fost acordate licente de Comisia de apel pentru acordarea licentei cluburilor, desi cluburile in cauza nu indeplineau conditiile financiare impuse de regulament", a explicat directorul departamentului licentiere din cadrul FRF pentru Ziare.com.

Doua echipe din Liga 1 nu au primit licenta pentru sezonul 2013/2014, Rapid si Universtatea Cluj, ambele aflate in insolventa.

Daca "sepcile rosii" au obtinut dreptul de a evolua in prima divizie la Tribunalul de la Lausanne, instanta suprema in sport i-a retrogradat pe giulesteni dupa ce FRF si LPF au inventat un baraj pentru a-i pastra in Liga 1.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Viorel Duru Dragomir LPF, #viorel duru licenta liga 1, #Rapid TAS licenta Liga 1 , #stiri Liga I