Festival dedicat comunităților marginale din România. Evenimente și ateliere gratuite, pentru persoanele vulnerabile

Marti, 31 August 2021, ora 23:27
1450 citiri
Festival dedicat comunităților marginale din România. Evenimente și ateliere gratuite, pentru persoanele vulnerabile
Intrarea la evenimentele Rod 2021 este liberă FOTO organizatori

Persoanele din medii defavorizate, din diverse cartiere, cătune sau sate din România, dar și din penitenciare, centre pentru minori, azile de noapte sau cămine pentru bătrâni pot participa la festivalul cinematografic dedicat comunităților marginale.

Rod Festival, Zilele Recoltei Cinematografice, a început în luna august și continuă în luna septembirie cu o serie de evenimente cinematografice pentru persoane din medii defavorizare.

Caravana se află în județul Timiș, în cadrul Strategiei Timișoara 2023.

„Departe de lumea dezlănțuită a marilor festivaluri, populată cu sponsori, figuri publice sau politicieni, departe de centrul marilor orase, supraofertat în aceste zile din punct de vedere cultural, acolo, în mijlocul comunităților închise din cartiere, cătune, sate, penitenciare, centre pentru minori, azile de noapte sau cămine pentru bătrâni a început cea de-a doua ediție a Rod Festival - Zilele Recoltei Cinematografice.

O caravană culturală, care va trece prin douăzeci de locații, din cinci județe și se va termina în Serbia, la Novi Sad. Aici filmul, teatrul independent și fotografia se vor întâlni într-un experiment organizat la granița care desparte periferia de centru, cu oameni pentru care accesul la cultură este unul dificil sau chiar imposibil de multe ori”, au transmis organizatorii.

„Încercarile prin care am trecut în ultimii ani, care au culminat cu această pandemie ne transmit un singur mesaj: bătălia pentru viitorul nostru comun trebuie să fie purtată la marginea societății și nu în centrul acesteia. Caravana Rod este un serviciu comunitar, care intervine acolo unde politicile publice și industriile culturale sunt prea puțin prezente sau lipsesc cu desăvârșire. Impresia că oferta culturală a crescut exponențial pentru toată lumea odată cu saltul tehnologic este o iluzie, după ce străbați la pas Lumea.” Florin Iepan, producător și regizor de film – inițiatorul Rod Festival.

Intrarea la evenimentele Rod 2021 este liberă, iar participarea este permisă doar persoanelor vaccinate.

La evenimente va participa scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu.

„Scenaristul și dramaturgul Mimi Brănescu, cel care a semnat, printre altele, scenariul serialului Las Fierbinți difuzat de ProTv, va coordona, în perioada 15 septembrie - 30 octombrie, un atelier de tehnici de scenaristică pentru serii de televiziune și pentru platforme de tip video on demand ca Netflix, HBO sau Amazon Prime.

ROD SCRIPT este un atelier organizat în cadrul ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, editia a II-a, un proiect al asociației DocuMentor cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Județean Timiş.

Atelierul este deschis începătorilor, amatorilor de cinema și celor care doresc să își însușească tehnicile de scriere ale unui scenariu dintr-un film, iar participarea în cadrul atelierului este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile la atelierul de scenaristică ROD SCRIPT au început și se vor termina pe 10 septembrie 2021.”

se arată în comunicatul de presă.

Prima parte din atelier se va desfășura online, iar a doua parte va avea loc fizic, timp de trei zile, la Timisoara.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#festival, #persoane defavorizate, #cinematografie , #stiri life style