Vrei sa te impaci cu fostul? Ce sa iei in calcul

Duminica, 10 Martie 2013, ora 10:30
11967 citiri
Vrei sa te impaci cu fostul? Ce sa iei in calcul

Adesea, persoanele implicate intr-o relatie cu ceva istorie in spate ajung in momente de cumpana, in momente in care se intreaba daca este cazul sa ii puna capat. Este o intrebare dificila, dar nu cea mai dificila dintre toate.

In cazul in care despartirea s-a produs deja, intrebarea pe care ti-o ridici este daca este cazul sa ii mai dai o sansa. Crezi in promisiunile sale ca se va schimba? Oare merita sa risti sa ramai din nou cu inima ranita?

The Stir a incercat sa dea niste raspunsuri la cateva astfel de intrebari pe care ti le pui dupa o despartire si in fata unei eventuale impacari. In plus, iti sugereaza alte cateva intrebari la care ar trebui sa gasesti singura raspuns.

Ce s-a intamplat de v-ati despartit? Oamenii se despart din tot felul de motive: o aventura, violenta fizica sau emotionala sau simplul sentiment ca nu mai aveti nimic in comun. Nu exista motive bune sau mai putin bune pentru o despartire, lucruri care sa aiba aceeasi valoare pentru toata lumea. Tu trebuie sa evaluezi daca ceea ce v-a facut sa va despartiti poate fi sau nu iertat si reparat, deoarece nu poti avea niciodata garantia ca nu se va mai intampla.

De ce vrei impacarea? Trebuie sa evaluezi cu multa luciditate cine isi doreste cel mai mult impacarea asta, daca este el cel care te preseaza, daca este vorba de copii, de rudele tale, care iti tot spun sa te impaci. Decizia trebuie sa o iei tu. Trebuie sa iti dai seama daca il mai iubesti sau nu, daca vezi viitorul alaturi de el si lasi deoparte grijile financiare, teama de a fi singura sau de a incepe o noua relatie.

Priveste relatia dintre voi ca pe un intreg. Uneori, relatiile se sfarsesc dintr-o prostie, iar cand asta se petrece, tu trebuie sa iti dai seama daca acesta este singurul lucru care a dus la despartire sau daca sunt si alte lucruri la mijloc, nemultumiri care s-au adunat in timp.

Problema este una care se repeta la nesfarsit? Despartirile sunt obisnuite in relatia voastra? Cu siguranta, de fiecare data cand accepti impacarea se intampla pentru ca el face tot felul de promisiuni, pe care, desigur, nu le respecta. Oricat de mult s-ar stradui, pur si simplu nu reuseste, iar asta nu inseamna ca nu vrea, ci ca ar putea fi cauzele unei probleme de educatie, ceva ce vine din copilarie.

Esti sigura ca poti sa ierti cu adevarat? Daca va impacati, trebuie sa fii sigura ca nu o sa-i arunci in fata greselile trecutului de fiecare data cand va veti certa. Nu e cazul sa nu mai vorbiti niciodata despre asta, ci doar sa o treceti pe lista problemelor rezolvate.

Fiti mai intai prieteni. Este de preferat sa fiti mai intai prieteni, inainte de impacarea propriu-zisa. In felul acesta, poti sa te apropii suficient de mult de el si sa iti dai seama daca s-a schimbat cu adevarat. Daca nu este dispus sa aveti o perioada de prietenie, in care sa nu faceti sex, atunci este posibil sa nu isi doreasca prea mult sa se schimbe.

Pune pret pe fapte, nu pe vorbe! Oricat de convingator ar parea atunci cand iti spune ca nu se va mai atinge de bautura sau de o alta femeie, ori cand iti garanteaza ca de data asta chiar isi va gasi o slujba, nu lua de bun tot ce scoate pe gura. Adu-ti mereu aminte ca faptele conteaza, nu vorbele, ca trebuie sa se schimbe.

In cazul in care fostul partener s-a confruntat cu probleme precum dependenta de substante sau era violent cu tine si cu copiii tai, este cazul sa apelezi la ajutorul psihologilor si al grupurilor de terapie daca iti doresti o impacare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sfaturi impacare, #motive despartire cuplu, #impacare relatie lunga durata, #impacare sfaturi cuplu , #relatii