Valentine's Day: ce spune legenda si cum se sarbatoreste astazi

Advertorial
Marti, 09 Februarie 2021, ora 18:16
13121 citiri
Valentine's Day: ce spune legenda si cum se sarbatoreste astazi
Sursa foto: https://www.pexels.com/

Valentine's Day, Ziua Indragostitilor sau ziua iubirii sunt doar cateva denumiri pentru data de 14 februarie. Stim deja cu totii ca pe 14 februarie oamenii din intreaga lume sarbatoresc iubirea in toate formele ei. Pentru barbati am putea spune ca este o perioada de-a dreptul stresanta pentru ca trebuie sa gaseasca cadouri ideale pentru iubitele sau sotiile lor.

Asadar, pentru a intelege mai bine aceasta sarbatoare si pentru a stii ce cadouri sunt potrivite vom vorbi astazi despre originile Valentine's Day, dar si despre modernitate: cum se sarbatoreste iubirea astazi?

Legende populare de Valentine's Day

Se considera ca Sfantul Valentin a fost un preot care a casatorit in secret multe cupluri in anii 270 d. Hr. In perioada aceea, Imparatul Roman Claudius al II-lea interzisese casatoriile intre persoanele tinere pe motivul ca " barbati tineri casatoriti nu sunt soldati buni".

O alta legenda spune ca Sfantul Valentin era in inchisoare cand s-a indragostit de fiica temnicerului. Inainte de a fi decapitat acesta a scris iubitei sale o scrisoare in care s-a semnat " Al tau Valentin". Acesta, se considera, a fi si inceputul scrisorilor de dragoste.

Si sarbatoarea Lupercalia este strans legata de ziua Sfantului Valentin. In timpul imperiului roman, ziua de 14 februarie era dedicata lui Juno, Zeita femeilor si a casatoriei. A doua zi, incepea Festivalul Fertilitatii denumit si Lupercalia. In 15 februarie, numele fetelor se scriau pe niste bucati de hartie si erau puse in borcane. Fiecare tanar trebuia sa deseneze fata al carui nume l-a extras din borcan si astfel acestia puteau fi parteneri pe toata durata festivalului. De cele mai multe ori, acest lucru ducea la casatoria celor doi tineri.

Sfantul Valentin in prezent

In zilele noastre, fiecare tara are propria traditie in ceea ce priveste sarbatoarea iubirii. De exemplu, in ziua de 14 februarie in Danemarca si Norvegia se sarbatoreste Valentinstag. In Franta este sarbatori Sfantul Valentin, iar francezii obisnuiesc sa mearga in oraselul denumit "Sf.Valentin" unde se organizeaza multe evenimente si ceremonii cu aceasta ocazie.

In Suedia, ziua de 14 februarie este numita " ziua tuturor inimilor", insa nu este o sarbatoare oficiala. In Statele Unite ale Americii sarbatoarea iubirii s-a extins putin: aici nu mai sarbatoresc numai cuplurile aceasta zi ci a fost extinsa la a sarbatori orice fel de iubire. Astfel, copiii sarbatoresc la scoala Sf Valentin, iar oameni de toate varstele aflati intr-o relatie sau nu se bucura de aceasta zi aratandu-si iubirea fata de cei din jur prin diverse simboluri.

Noi, romanii, sarbatorim pe 14 Februarie Valentine's Day, iar pe 24 februarie Dragobetele si ambele zile sunt dedicate iubirii.

Ce cadou sa faci de Valentine's Day?

Cu siguranta nu poti trece peste ziua aceasta fara sa o marchezi in vreun fel. Florile sunt obligatorii si nelipsite, iar pentru aceasta ocazie speciala iti recomandam buchete de flori de la Maison D' Or.

De asemenea, bijuteriile, articolele vestimentare sau accesoriile preferate sunt cadouri potrivite pe care le poti oferi iubitei sau sotiei tale. Indiferent de ce vei alege, in mod obligatoriu trebuie sa contina si flori, iar orice varianta este potrivita. Fie ca alegi buchete de flori, flori in cutii sau aranjamente florale, la Floraria Maison D'or gasesti o multime de modele interesante care vor incanta orice persoana.

Happy Valentine's Day!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Valentine s Day, #Dragobete , #stiri life style